Φώφη Γεννηματά: θα πούμε ΟΧΙ σε νέα μείωση μισθών, σε ελεύθερες ομαδικές απολύσεις και lockout

ΣΗΜΕΙΑ – ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (4/02/2016)

 

 

H  συνεδρίαση μας γίνεται σε μια συγκυρία όπου σε διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν κρίσιμες εξελίξεις που επηρεάζουν την πορεία της χώρας.

 

  1. Ξεκινώ με το brexit.

 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν μια αρνητική εξέλιξη.

Χάθηκε μια σημαντική μάχη.

Δεν πρέπει να  χάσουμε τον πόλεμο. Και μπορούμε.

Είναι αλήθεια ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν προέκυψε ως “κεραυνός εν αιθρία” .

Είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας που νοιώθουν οι πολίτες σε σχέση με μία Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί γραφειοκρατικά, μεγαλώνει τις ανισότητες με  συντηρητικές πολιτικές και όλο και περισσότερο δίνει την εντύπωση ότι μια πολιτική και οικονομική ελίτ διαμορφώνει ερήμην τους,  τις συνθήκες ζωής τους. 

Η ύφεση και η  ανεργία σε συνδυασμό με το φόβο  για τη μετανάστευση, απογοήτευσαν τους πολίτες, προσέφεραν έδαφος για την ανάπτυξη του εθνολαϊκισμού, ιδιαίτερα μέσα στα λαϊκά στρώματα και ενίσχυσαν δήθεν αντισυστημικές και πολλές φορές ακροδεξιές φωνές. 

Δημιουργείται ο κίνδυνος μιας τάσης απομονωτισμού, κλειστών συνόρων, τάσης,  βαθειάς συντηρητικής και επικίνδυνης. 

Πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Όχι σε κλίμα πανικού, όχι σπασμωδικά, όχι επιπόλαια αλλά  η συζήτηση πρέπει ν ανοίξει άμεσα και οι αποφάσεις δεν πρέπει να καθυστερήσουν.

Και εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να πρωτοστατήσουμε σε μια νέα στρατηγική για μια Ευρώπη περισσότερο Δημοκρατική, με ανάπτυξη και δουλειά με αξιοπρέπεια για τους πολίτες, μια Ευρώπη ισχυρή και ανταγωνιστική αλλά και κοινωνικά δίκαιη και αλληλέγγυα. Μια Ευρώπη με ιδιαίτερη προσοχή στα εθνικά και περιφερειακά χαρακτηριστικά κάθε χώρας μέλους.

Η άλλη αυτή πορεία της Ευρώπης δεν προσδιορίζεται μέσα από μια   αφηρημένη επίκληση “μεταρρυθμίσεων”.

Η κάθε “μεταρρύθμιση” πρέπει να έχει προοδευτικό περιεχόμενο, να αφορά τους πολίτες και την ζωή τους, να πείθει για το “καλύτερο που έρχεται” με την κοινή προσπάθεια. 

Όπως είχε προφητικά πει ο Α. Παπανδρέου στη Βουλή από το 1992 « Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης δεν χωράει μέσα στο Μαάστριχτ. Το Μάαστριχτ αποτελεί  ένα σταθμό στην  πορεία Ευρωπαϊκής  Ολοκλήρωσης που θα ξεπερασθεί στη πορεία».

Στην πρόσφατη προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, πρότεινα πέρα από τις άμεσες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διορθώσεις στο πλαίσιο της σημερινής συνθήκης, τους βασικούς άξονες ενός στρατηγικού σχεδίου, για αυτή την νέα πορεία που στηρίζεται σε μια νέα Ευρωπαϊκή συνθήκη και σε  4 πυλώνες:

  1. Την ανάδειξη της Κοινωνικής Διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως απάντηση στην ανασφάλεια και στην φτώχεια. 
  2. Την άμεση αντικατάσταση των αυστηρών πολιτικών λιτότητας, με ολοκληρωμένες πολιτικές ανάπτυξης και καταπολέμηση της ανεργίας, σε κάθε γωνία της Ευρώπης.
  3. Την ολοκλήρωση της ΟΝΕ, με προώθηση της κοινής άμυνας, και χάραξη αποτελεσματικής κοινής μεταναστευτικής πολιτικής. 
  4. Την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ε.Ε. και την ενεργητικότερη σύνδεσή της με τα Εθνικά Κοινοβούλια. 

 

Στο πλαίσιο αυτό  χρειάζεται να υπερβούμε τις σημερινές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσής μέσα από μια αντιπροσωπευτική συνέλευση (που θα εκπροσωπούνται τα κράτη και τα Εθνικά κοινοβούλια πέρα από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο) που θα επεξεργαστεί  τις αναγκαίες αλλαγές.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την χώρα μας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη βρεθεί στην πορεία  έξω από τις νέες Ευρωπαϊκές εξελίξεις. 

Μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές χρειάζεται να αντιπαρατεθούμε στις  λογικές της συμμαχίας «των προθύμων, εκείνων που θέλουν και μπορούν», και της δημιουργίας ομόκεντρων κύκλων,  μιας  Ευρώπης πολλών ταχυτήτων. 

Με λίγα λόγια στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται είναι κρίσιμο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να βγει από την κρίση και τα μνημόνια,  να φροντίσουμε -με την Εθνική Γραμμή που προτείνουμε- να κατοχυρώσει  τη θέση της.

 

  1. Η Ανάγκη για μια Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση.

 

α) Μετά την  επώδυνη για τη χώρα και  τους πολίτες ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης – που έγινε με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου από την κυβέρνηση Τσίπρα  είναι ακόμα πιο επιτακτική Η ανάγκη για την συγκρότηση και υλοποίηση μιας εθνικής γραμμής.

Μια Εθνική Γραμμή για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, με ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, κοινωνική συνοχή.

Παρουσιάσαμε πρόσφατα  50 θέσεις – βήματα για μια νέα πολιτική, το σχέδιο των δικών μας Προοδευτικών Μεταρρυθμίσεων, που συζητήθηκαν διεξοδικά στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι προοδευτικές αυτές μεταρρυθμίσεις αποτελούν και μια αξιόπιστη βάση για τις αναγκαίες αλλαγές στο “Πρόγραμμα” -Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση , ώστε να διορθωθούν μέτρα και παρεμβάσεις που στραγγαλίζουν κάθε προοπτική   ανάπτυξης και οδηγούν σε απόγνωση μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για την αλλαγή και όρων της συμφωνίας. 

 «Εθνική Γραμμή», βασισμένη στο δίπτυχο Ανάπτυξη-Κοινωνική Συνοχή.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ με τρείς στόχους:

1ον: Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην αγορά, στην οικονομία,  που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα, απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και οδηγούν σε αναπτυξιακή έκρηξη.

2ον: Επαναπροσδιορισμός του  στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα  στο 2% από το 2018. Με παράλληλη αλλαγή-βελτίωση των έντονα υφεσιακών και κοινωνικά άδικων όρων του προγράμματος.

3ον: Επιτάχυνση  της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση – απομείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα στις αγορές και να υπάρξει εισροή κεφαλαίων.

Αυτή η Εθνική Γραμμή, ιδιαίτερα μετά την επιβάρυνση του Ευρωπαϊκού πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος μετά το ΒΡΕΧΙΤ,  πρέπει να γίνει Εθνική υπόθεση και  πεδίο πολιτικής συνεννόησης και  συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων.  

Η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με τους υποκριτικούς πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα πάνω στα ερείπια, την νέα απάτη για την δήθεν έκρηξη ανάπτυξης, την αποτυχημένη ρητορική περί “παλαιού και νέου”, ούτε με καθεστωτικές λογικές και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς που επιχειρούν να  πετάξουν τη μπάλα μακριά από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας.

Δεν αντιμετωπίζεται όμως ούτε με την διχαστική λογική, την άκριτη πόλωση, την εμμονή της Ν.Δ. στις αποτυχημένες συνταγές  της περιόδου 2004-2009 και των Ζαππείων.

Αλήθεια, ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. Ποιο είναι το περιεχόμενό τους;

Ποια η συνεισφορά τους στην ανάπτυξη και την συνοχή της κοινωνίας;

Γιατί ως τώρα παρακολουθούμε αόριστες και γενικόλογες αναφορές, τυπικές επαναλήψεις και μια πολιτικά άχρωμη, “γκρίζα”, διχαστική αντιπολίτευση στην Βουλή!

Στην ουσία μετά την πλήρη παράδοση της κυβέρνησης στην τρόικα τα 2 κόμματα αποτελούν τις 2 όψεις του ίδιου νομίσματος

3. Πέντε προτάσεις με στόχο την ευρύτατη συναίνεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

  1. Για άλλη μια φορά ο  κ. Τσίπρας στο πλαίσιο μικροκομματικών τακτικισμών εξήγγειλε πομπωδώς ,   αλλαγές για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος μέσω της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης  και της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Άνοιξε μια προσχηματική συζήτηση  και στη συνέχεια η συνταγματική αναθεώρηση πήγε περίπατο και τα 5  σημεία διαλόγου για τον εκλογικό νόμο κατέληξαν σε αποσπασματικές  ρυθμίσεις.
  2. Από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση, εξυπηρετώντας τις δικές της πρόδηλες σκοπιμότητες , αρνήθηκε εξ’ αρχής κάθε συμμετοχή στο διάλογο. Η  ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης  νοιάζονται αποκλειστικά για το πώς θα γίνουν κυβέρνηση με το bonus των 50 εδρών.
  3. Εμείς και ως ΠΑΣΟΚ και ως Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε διατυπώσει έγκαιρα και με σαφήνεια τις θέσεις μας για τις αναγκαίες αλλαγές στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος  και του εκλογικού νόμου αλλά έχουμε παράλληλα τονίσει ότι οι θέσεις αυτές συνιστούν την βάση για ένα ουσιαστικό διάλογο και σοβαρή επεξεργασία για την διαμόρφωση  όρων  αναζήτησης ευρύτατων πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων, πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής. Γιατί  τότε και μόνο τότε μπορούν να παραχθούν τα ουσιαστικά και σταθερά πολιτικά αποτελέσματα που τόσο έχει ανάγκη η χώρα αυτή την δύσκολη περίοδο.
  4. Είναι φανερό ότι η πρόταση της Κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την διαμόρφωση μιας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής  πλειοψηφίας αλλά αντιθέτως αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα για κρίσιμα πολιτικά ζητήματα το φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α.
  5. Με αυτά τα δεδομένα, διατηρώντας ως πάγια θέση αρχής ένα σύστημα απλής αναλογικής αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κομμάτων όπως αυτές έχουν διατυπωθεί, πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιδιώξουμε ως πολιτικό σύστημα, την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη πλειοψηφία στο ζήτημα αυτό, για αυτό και η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αναλάβει πρωτοβουλία να παρουσιάσει άμεσα πρόταση διαλόγου   στη βάση των εξής 5 σημείων:

Πλήρη κατάργηση του bonus με εξαίρεση στην περίπτωση που το 1ο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων λάβει το 42% των ψήφων και άνω όπου θα προβλέπεται ένα μικρότερο bonus 25- 30 εδρών.

  • Διατήρηση του ορίου εισόδου στη βουλή στο 3%.
  • Κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών
  • Ψήφο στα 17
  • Ψήφος Ομογένειας και Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία των αποσπασματικών διατάξεών της, και τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στο διάλογο για την αναγκαία λύση ευρύτερης αποδοχής. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται  να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση  με διαδικασία fast truck.

Τα διλλήματα είναι σαφή  μόνο που δεν απευθύνονται σε εμάς. Απευθύνονται στον κ. Τσίπρα ο οποίος πρέπει να εξηγήσει προς τι αυτή η σπουδή σήμερα σε μια ρύθμιση που 2 φορές πέρυσι αρνήθηκε. Στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος πρέπει να απαντήσει μεταξύ άλλων αν είναι μεταρρύθμιση η εμμονή του στη στρέβλωση της λαϊκής βούλησης με το υπερβολικό bonus των 50 εδρών.

Τέλος επαναλαμβάνω ότι σε ότι μας αφορά δεν θα συνεργήσουμε στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Ελληνικού λαού που επιχειρεί συστηματικά η Κυβέρνηση βάζοντας στην σκιά τα μεγάλα καυτά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

Η ανταγωνιστικότητα και το επενδυτικό κλίμα δεν επιτυγχάνεται με την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Ένα τέτοιο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι οι περαιτέρω αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο. Η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις στο παγκόσμιο δείκτη ανταγωνιστικότητας παρόλο που υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στην ελ αστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων  και τη μείωση του εργατικού κόστους στα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Γι’ αυτό και από το 2014 ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε νέα δυσμενής παρέμβαση και απορρίψαμε ως ΠΑΣΟΚ τις προτάσεις της τρόικας για ελεύθερες ομαδικές απολύσεις, στον ιδιωτικό τομέα και για την εργοδοτική ανταπεργία ( lockout).

Οι δανειστές επανήλθαν στο πλαίσιο του Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου με ανάλογες προτάσεις, ζητώντας ταυτόχρονα και νέες δυσμενείς αλλαγές στους μισθούς και στο εργασιακό καθεστώς.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει αποδεχθεί αυτή την συζήτηση, “ξεχνώντας” και πάλι τις προεκλογικές υποσχέσεις της.

Η δε  Ν.Δ. άφηνε πάντα περιθώρια στους δανειστές για νέες αλλαγές στα εργασιακά,

Η  θέση μας σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρη.

Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας, της Ελληνικής επιχείρησης δεν μπορεί να στηριχθεί σε νέα μείωση του κόστους εργασίας.

Οι περαιτέρω «μειώσεις» θα πλήξουν την παραγωγικότητα, καθώς θα αποχωρούν οι καλύτεροι, θα αποθαρρύνεται η παραγωγική εργασία των υπολοίπων και θα δυσχεραίνεται η προσέλκυση αξιόλογων νέων, θα «ενθαρρύνεται» η μετανάστευση των νέων και ικανών επιστημόνων και επαγγελματιών στο εξωτερικό.

Η προστασία της εργασίας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, ο κατώτερος μισθός, πέρα από το ότι εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους, συμβάλλουν και στη δημιουργία νέου πλούτου, στη δημοσιονομική ισορροπία και στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Είμαστε έτοιμοι (και τις προτείναμε με τις 50 θέσεις μας) για Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, στην αγορά στο φορολογικό σύστημα, στην δικαιοσύνη, στο τραπεζικό σύστημα, στην εκπαίδευση, στην έρευνα και καινοτομία, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, θα φέρουν επενδύσεις, θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, χρειάζεται η άμεση εφαρμογή ενός αναπτυξιακού πακέτου μέτρων που ενισχύουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Είναι βέβαια σαφές, ότι η προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στο εκάστοτε μοντέλο παραγωγής και στις τεχνολογικές εξελίξεις μπορεί και πρέπει να γίνεται μέσα από τον Κοινωνικό διάλογο και  όχι με τις νεοφιλελεύθερες λογικές  της ανεξέλεγκτης απορρύθμισης και ισοπέδωσης.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη  ανοίγουμε το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους  με στόχο να υπάρξει μια Εθνική Κοινωνική Συμφωνία Προοδευτικών Μεταρρυθμίσεων για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επενδυτικού κλίματος, αλλά και την εγγύηση της αξιοπρέπειας και της ανασφάλειας του εργαζόμενου με βάση τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σε κάθε όμως περίπτωση ξεκαθαρίζουμε ότι θα πούμε ΟΧΙ σε νέα μείωση μισθών, σε ελεύθερες ομαδικές απολύσεις και lockout, σε λογικές επιβολής “εργασιακής ζούγκλας”.

 

Για την μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί η πρωτοβουλία που ανέλαβα για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς βρήκε ανταπόκριση.

Την αγκάλιασε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Στο διάλογο συμμετέχουν τελικά με τον ένα ή άλλο τρόπο όλες οι δυνάμεις του κατακερματισμένου ευρύτερου χώρου.

Στην  επιτροπή διαλόγου, που ολοκληρώνει το έργο της , τις επόμενες ημέρες, συμμετείχαν εκατοντάδες διακεκριμένες προσωπικότητες της πολιτικής, της επιστήμης, της αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικότητας.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο στόχος μας είναι σαφής και συγκεκριμένος :

Να δημιουργήσουμε ένα  ισχυρό, αυτόνομο, πλειοψηφικό ρεύμα στην πολιτική ζωή της χώρας με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Με διακριτές πολιτικές από την συντήρηση και τον λαϊκισμό, από την Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν του έργου  της Επιτροπής είναι ώρα να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Οι προτάσεις που έχω καταθέσει για την “συνέχεια” ισχύουν απόλυτα.

Είναι γνωστή η θέση μας ότι η εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος θα γίνει με ανοιχτή διαδικασία από τη βάση.

Προϋπόθεση γι αυτό  αποτελεί το κοινά αποδεκτό  προγραμματικό πλαίσιο και η συμφωνία στα επόμενα βήματα. Η δημιουργία του ενιαίου φορέα αποτελεί κοινό στόχο. Τα ενδιάμεσα όμως βήματα μετάβασης δεν πρέπει να είναι μετέωρα αλλά στέρεα και συμφωνημένα. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ , όπως έχω επανειλημμένα τονίσει ,τις αποφάσεις θα τις πάρει το ΠΑΣΟΚ.

 

ΠΑΣΟΚ: Οργανώσεις με λόγο, ρόλο, σύνδεση με την κοινωνία

Σύμφωνα με την στρατηγική που έχουμε χαράξει, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και την δική του αυτόνομη πολιτική πορεία.

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Συντονιστικών των Δημοτικών Οργανώσεών μας, αποτελούν ένα σημαντικό και επιτυχημένο βήμα στην ανασύσταση ενός ενεργού δικτύου των οργανωμένων δυνάμεων μας σε κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα.

Θέλω να συγχαρώ τα εκατοντάδες στελέχη μας, τα οποία σε κάθε περιφέρεια και δήμο της χώρας, συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Να συγχαρώ επίσης τον Γραμματέα της ΚΠΕ Στ. Ξεκαλάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού σ. Ασκούνη, και τα μέλη του Τομέα και τον Πρόεδρο Β. Αργύρη και τα μέλη της ΕΚΑΠ, που είχαν την ευθύνη της διεξαγωγής των εκλογών.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσουμε ειδική συνεδρίαση σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με την παρουσία όλων των νεοεκλεγέντων μελών των Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεών μας.

Είμαι αποφασισμένη να δώσω ουσιαστικό περιεχόμενο στις οργανώσεις μας.

Να τις απαλλάξουμε οριστικά από την μιζέρια και τις σκοπιμότητες των μηχανισμών.

Να μετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση ων κεντρικών μας πολιτικών επιλογών, να έχουν αποφασιστικό λόγο και ρόλο στα ζητήματα που αφορούν την κάθε Περιφέρεια, τον κάθε Δήμο της χώρας.

Και αυτό θα αφορά τόσο τις αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες σε κάθε περιφέρεια, όσο και την επιλογή των προσώπων για το ψηφοδέλτιό μας και την εκπροσώπησή μας στην Αυτοδιοίκηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή