Εγκαίνια της Έκθεσης Σπουδαστών των Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων του ΟΠΑΝ Ν. Ιωνίας

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Σπουδαστών των Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) στις αίθουσες του ισογείου και του 1ου ορόφου του Παναιτωλίου. Οι αίθουσες έλαμψαν και από την παρουσία των επισκεπτών αλλά και από τα θαυμάσια έργα των σπουδαστών. Μια νότα χαρά και αισιοδοξίας.
Ο λόγος δόθηκε πρώτα στον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κο Σπύρο Αμανατίδη, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε το θαυμασμό του για το πλήθος και την ποιότητα των έργων, τονίζοντας ότι ο ΟΠΑΝ θα είναι υποστηρικτής τέτοιων δράσεων που αφορούν τη δημιουργική έκφραση των δημοτών μέσα από τη ζωγραφική. Ευχαρίστησε το δάσκαλο ζωγραφικής κο Δημήτρη Βάρβογλη για τη σημαντική προσφορά του στην προσπάθεια που κάνει ο ΟΠΑΝ για δημιουργική διέξοδο των δημοτών της πόλης μας αλλά και για το αισθητικό αποτέλεσμα των σπουδαστών του.
Το λόγο πήρε κατόπιν ο δάσκαλος ζωγραφικής κος Δημ. Βάρβογλης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον αριθμό των σπουδαστών αλλά και για το ποιοτικό αποτέλεσμα. Μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης, ότι μέσα στη διδακτική ώρα γίνονται συζητήσεις-αναφορές σε καλλιτέχνες, εικαστικά κινήματα κλπ που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εικαστικής σκέψης και διαπαιδαγώγησης.

Και κατέληξε λέγοντας ότι ο ΟΠΑΝ επικεντρώνει τη φιλοσοφία του στον κοινωνικό ρόλο της Τέχνης, που πρέπει να είναι άμεσα προσβάσιμη σε όλους και όχι πολυτέλεια για τους λίγους. Μια απροσδόκητη παρουσία ξάφνιασε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους, που ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής κος Νίκος Βούτσης, ο οποίος παίρνοντας το λόγο , μεταξύ άλλων, τόνισε τη σπουδαιότητας της δημιουργικής απασχόλησης των πολιτών αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας, συγχαίροντας τον ΟΠΑΝ για το έργο που επιτελεί.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Φώτης Τσομπάνογλου, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κος Τάκης Κωστιδάκης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή