Παύλος Χρηστίδης:Είμαστε με τους εργαζόμενους, έχουμε δώσει πολλές μάχες για να κατοχυρώσουμε τα εργασιακά τους δικαιώματα

Σημεία τοποθέτησης του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Παύλου Χρηστίδη, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους Μαριλένα Κατσίμη και Γιάννη Σκάλκο στην ΕΡΤ1 (11/07/2016):

 

Για τη διαφοροποίηση της ΔΗΜ.ΑΡ. σχετικά με τον Εκλογικό Νόμο

Σεβόμαστε την άποψη του κ. Θεοχαρόπουλου, είναι στα πλαίσια λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του σεβασμού στην αυτοτέλεια των κομμάτων. Είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοχαρόπουλο.

 

Για τον Εκλογικό Νόμο

Ο Εκλογικός Νόμος και η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση συμβολίζει, κατά την άποψή μας, την ωριμότητα του πολιτικού συστήματος. Επομένως, όταν ζητάμε απλή Αναλογική, σημαίνει ότι υπάρχει κουλτούρα συνεννόησης, συναίνεσης, συγκροτημένης οδού με την οποία βγαίνουμε από την κρίση. Αυτό προφανώς από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., η οποία λειτουργεί με όρους Top Gun, είναι κάτι το οποίο δεν προκύπτει

Πρέπει να μελετήσουμε το ζήτημα της ψήφου των Ομογενών συγκροτημένα. Η κ. Γεννηματά το είπε από την πρώτη μέρα που συνάντησε τον κ. Τσίπρα ότι εμείς αποσπασματικά και σε δόσεις δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ψηφίσουμε. Επομένως, τι λέγαμε και τι εξακολουθούμε και λέμε τώρα, να κάνουμε μια επιτροπή στη Βουλή και μια επιτροπή διαλόγου η οποία θα συζητήσει όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να πάψει να υφίσταται η καχυποψία ανάμεσα στα κόμματα και η καχυποψία που δημιουργούν τα κόμματα  με τον πολίτη, ότι δηλαδή, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και ότι όλα αυτά γίνονται μόνο για να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τις μειώσεις και την «εξαφάνιση» του ΕΚΑΣ, τις μειώσεις στις συντάξεις  κλπ. Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, εμείς και τώρα θα βάλουμε στη δημόσια σφαίρα την πρότασή μας γύρω από τον εκλογικό νόμο για τις απαραίτητες αλλαγές.

Με τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε στην ελληνική οικονομία η περίοδος Βαρουφάκη θα κάναμε πολλές φορές Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι θα αφήσουμε για πάντα πίσω μας το λαϊκισμό των εύκολων απαντήσεων και θα βγούμε στον ελληνικό λαό να πούμε αλήθειες, διότι έκανε μια στροφή η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. μετά τον Αύγουστο του 2015 και εξακολουθεί να μη βάζει τις σωστές απαντήσεις στο τραπέζι. Εδώ τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν, γιατί η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. λέει δώστε μου συναίνεση και από την άλλη δε δείχνει το σχέδιό της γύρω από τα εργασιακά προβλήματα τα οποία απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Τρόικα και στα οποία εμείς, έγκαιρα και πάλι ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχουμε τοποθετηθεί.

Αυτό όμως το οποίο πρέπει να κάνουμε γιατί είμαστε νέοι άνθρωποι εδώ στο πάνελ, είναι ότι όσοι μας ακούν έχουν ανάγκη μια άλλη εποχή για τη χώρα μας και σε αυτήν την εποχή χρειάζονται μεγάλες συναινέσεις οι οποίες δεν παραπέμπουν σε τερτίπια. Χρειάζεται προετοιμασία για τις συναινέσεις αυτές και όχι να ερχόμαστε ως μετά Χριστόν προφήτες.

 

Για τη συναίνεση στα μέτρα

Είμαστε με τους εργαζόμενους, έχουμε δώσει πολλές μάχες για να κατοχυρώσουμε τα εργασιακά τους δικαιώματα και αυτό είναι κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων επείγει. Η συζήτηση για την αναγκαία εθνική γραμμή δεν πρέπει να φτάσει το Σεπτέμβρη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή