ΟΑΕΔ: Έξι νέα προγράµµατα έως τον Οκτώβριο


Έξι προγράµµατα για ανέργους αναµένεται να τρέξουν από τις αρχές Αυγούστου έως και τον Οκτώβριο, ΟΑΕ∆ και υπουργείο Εργασίας.

 Συγκεκριµένα, όπως έχουν ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και η διοικητής του ΟΑΕ∆ Μαρία Καραµεσίνη. Αρχές Αυγούστου Θα ξεκινήσουν τα δύο νέα προ- γράµµατα απόκτησης εργασιακής εµπειρίας που θα αφορούν 13.000 νέους από 18 έως 29 ετών και θα είναι εναρµονισµένα µε το αντικεί- µενο των σπουδών τους.
Οι νέοι θα καταρτισθούν επί 4 µήνες σε επιχειρήσεις και κατόπιν θα απασχοληθούν (µε διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωµάτων και µε µισθολο- γικό κόστος, το οποίο θα καλυφθεί από τα συγκεκριµένα προγράµµατα του ΟΑΕ∆) για 8 µήνες στις ίδιες ή και σε άλλες επιχειρήσεις και πάλι στο αντικείµενο των σπουδών τους.

Από το φθινόπωρο:
– Για νέους 18-24 ετών που αφορά 10.000 θέσεις
– Για νέους 25-29 ετών για 3.000 θέσεις εργασίας, για απόκτηση εργασιακής εµπειρίας άµεσα συνδεδεµένης µε το αντικείµενο σπουδών τους.

– Πρόγραµµατα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και

– Πρόγραµµα για 1000 άτοµα µε ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.
– Το τελευταίο είναι το πρόγραµµα νεανικής επιχειρηµατικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων. Να σηµειωθεί ότι παράλληλα «τρέχουν» και τα προγράµµατα Κοινωφελούς Εργασίας για τους 17 + 34 δήµους και τα hot spot που αφορούν συνολικά 24.574 ανέργους.

Πήγαινε στην κορυφή