7ο Πανελλήνιο Masterclass ∆ιεύθυνσης Ορχήστρας


Τη δυνατότητα συµµετοχής στο 7ο Πανελλήνιο Masterclass ∆ιεύθυνσης Ορχήστρας µε τη Συµφωνική Ορχήστρα του δήµου Αθηναίων, σεµινάριο το οποίο θα πραγµατοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεµβρίου, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήµης αρχιµουσικού Μιχάλη Οικονόµου, προσφέρει στους νέους Έλληνες µαέστρους, ο Οργανισµός Πολιτισµού, Αθλητισµού & Νεολαίας του δήµου Αθηναίων.

Εκτός από το προχωρηµένο τµήµα διεύθυνσης ορχήστρας θα λειτουργήσει και τµήµα αρχαρίων υπό τη διδασκαλία της µαέστρου και µουσικολόγου Αθανασίας Κυριακί- δου. Τα ενεργά µέλη του σεµιναρίου έχουν δικαίωµα συµµετοχής µόνο σε ένα από τα δύο τµήµατα και χωρίς όριο ηλικίας. Επίτιµος προσκεκληµένος του έβδοµου masterclass διεύθυνσης ορχήστρας θα είναι ο διακεκριµένος αρχιµουσικός Γιώργος Πέτρου. Στο σεµινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των σπουδαστών που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία θα γίνει κατά τη διάρκεια των µαθηµάτων και των προβών κατόπιν µυστικής ψηφοφορίας των µελών της ορχήστρας.

Τα έργα που θα µελετηθούν µε την ορχήστρα είναι:
Τµήµα Προχωρηµένων: • Mozart: «Ο Μαγικός Αυλός» εισαγωγή • Mozart: Συµφωνία αρ.40 (ολό- κληρη) • Brahms: Συµφωνία αρ.3 (ολό- κληρη) Τµήµα Αρχαρίων: • Mozart: Συµφωνία αρ.40 (πρώτο µέρος) • Brahms: Συµφωνία αρ.3 (τρίτο µέρος) Τα ενεργά µέλη του σεµιναρίου θα πρέπει να προετοιµάσουν όλα τα έργα του τµήµατός τους.
Για το τµήµα των αρχαρίων δεν απαιτείται υποχρεωτικά η ικανότητα διεύθυνσης των έργων από τους σπουδαστές, αρκεί η καλή γνώση της παρτιτούρας.

  Οι ενδιαφερόµενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail το αργότερο µέχρι τη ∆ευτέρα 22 Αυγούστου 2016 στη διεύθυνση conductingmasterclass@hotmail.com µε τα παρακάτω στοιχεία: 1. Ονοµατεπώνυµο 2. Τηλέφωνο 3. ∆ιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυ- δροµείου 4. Βιογραφικό 5. Το τµήµα που θα παρακολου- θήσουν και αν θα είναι ενεργά µέλη ή ακροατές. Η λίστα των µελών και το πλήρες πρόγραµµα του σεµιναρίου θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου 2016. Όσοι επιθυµούν να παρακολουθήσουν το σεµινάριο ως ακροατές θα πρέπει να στείλουν και αυτοί e-mail στην ίδια διεύθυνση προκειµένου να λάβουν το πλήρες πρόγραµµα. Η τελική συναυλία θα πραγµατοποιηθεί στο Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός) το Σάββατο 3 Σεπτεµβρίου (ώρα: 21.00) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και όλα τα µαθήµατα και οι πρόβες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή