Τελευταία η Ελλάδα στις συνδέσεις οπτικών ινών

Μακρύ δρόµο πρέπει να διανύσει η Ελλάδα προκειµένου να επιτυχει µια …αξιοπρεπή παρουσία αναφορικά µε τη διείσδυση των ευζωνικών συνδέσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, που εξασφαλίζουν υπέρταχύτατη πρόσβαση στο ∆ιαδίκτυο.

Η Ελλάδα, από κοινού µε τη Βέλγιο, έχει σήµερα τη χειρότερη επίδοση µεταξύ 32 κρατών του ΟΟΣΑ, µε τις ευρυζωνικές συνδέσεις, που παρέχονται µέσω δικτύων οπτικής ίνας να αντιπροσωπεύουν µόλις το 0,2% του συνόλου (αντίστοιχη είναι και η επίδοση του Βελγίου). Η Ελλάδα, µαζί µε το Βέλγιο, µε ποσοστό 0,2% καταλαµβάνουν την τελευταία θέση  µεταξύ 32 χωρών  στη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων µέσω οπτικής ίνας

Στον αντίποδα, της Ελλάδας και του Βελγίου, βρίσκεται η Ιαπωνία, η οποία κατακτά την πρώτη θέση µεταξύ των 32 χωρών ως προς το ποσοστό των συνδέσεων που προσφέρονται στους καταναλωτές µέσω δικτύων οπτικής ίνας.

Συγκεκριµένα, περισ- σότερες από επτά στις δέκα συνδέσεις (72,6%) στην Ιαπωνία υποστηρίζονται από δίκτυα οπτικών ινών, µε τη χώρα να καταλαµβάνει άνετα την πρώτη θέση της παγκόσµιας κατάταξης.

Στην ίδια λίστα, τη δεύτερη θέση καταλαµβάνει η Νότιος Κορέα όπου το αντίστοιχο πο- σοστό είναι 69,4%. Τη Νότιο Κορέα διαδέχεται στην τρίτη θέση της κατάταξης η Σουηδία, µε το ποσοστό των ευρυζωνικών συνδέσεων µέσω οπτικής ίνας να αποτελεί το 46%.

Ακολουθεί η Εσθονία, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 33,1%, µε τη Νορβηγία να τη διαδέ- χεται µε το 31,1% των συνολικών ευρυζωνικών συνδέσεων να παρέχε- ται µέσω δικτύων οπτικής ίνας. Στη βάση της ίδιας κατάταξης, σύµφωνα πάντα µε τον ΟΟΣΑ, εκτός από την Ελλάδα και το Βέλγιο, βρί- σκεται η Ιρλανδία (0,3%), η Γερµανία (1,3%) και η Αυστρία (1,5%).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή