Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ήπειρο

Πρώτη στάση στην περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ήπειρο ήταν το Δημαρχείο Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέκα και συνομίλησαν εκτενώς για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά το πέρας της συνάντησης, μιλώντας σε δημοσιογράφους της περιοχής έκανε μνεία στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων και σημείωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική «Αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν μιλάμε για μία υπέρογκη δαπάνη αλλά για μία πολύ λογική δαπάνη νομίζω ότι είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα στην Αθήνα που δεν έχει βρει μία λύση για τα Γιάννενα». Στη συνέχεια μιλώντας με δημοσιογράφους της περιοχής ανέφερε ότι η άποψη του Κινήματος είναι «Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από την κρίση αν δεν αναπτυχθούν οι πόλεις μας και αν δεν ενισχυθούν οι Δήμοι με αρμοδιότητες και με λεφτά» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Ερχόμενος εδώ με τα πόδια διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετά κατεβασμένα ρολά στην περιοχή, υπάρχει κόσμος που φεύγει στο εξωτερικό αλλά αυτό δεν είναι θέμα του δημάρχου είναι θέμα όλων μας και πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να ξαναζεστάνουμε την οικονομία της χώρας, την οικονομία της Ηπείρου και των Ιωαννίνων συγκεκριμένα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σταύρο Θεοδωράκη στην περιοχή και του μετέφερε την αγωνία του για την ανάγκη «να θωρακιστεί η αυτοδιοίκηση» αναφέροντας ότι «έχει επιφορτιστεί -κυρίως η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση- το τελευταίο διάστημα της οικονομικής κρίσης, με πολλά πράγματα που δεν έχουμε τους αντίστοιχους πόρους για να τα αντιμετωπίσουμε αξιοπρεπώς».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το οινοποιείο Γκλίβανος στη Ζίτσα, όπου συζήτησε τις επιπτώσεις του παράλογου ειδικού φόρου στο κρασί. Μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψή του επικεφαλής του Ποταμιού στην Ήπειρο εδώ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή