Ανεβηκε η σελίδα του ΣΕΠΕ


Σε ισχύ τέθηκε η ιστοσελίδα του Σώµατος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ), που θα δίνει στο εξής τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν καταγγελίες για παραβάσεις της εργατικής νοµοθεσίας.


Σε πρώτη φάση η ιστοσελίδα sepenet.gr παρέχει το δικαίωµα εγγραφής σε όσους επιθυµούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που θα παρέχει στο µέλλον. Όµως ενώ υπάρχουν ξεχωριστές συνδέσεις για καταγγελίες, εργατικές διαφορές, βεβαίωση προϋπηρεσίας και βεβαιώσεις αντιγράφων ΣΕΠΕ, εντούτοις η διαδικασία δεν έχει ακόµα ξεκινήσει, κάτι που αναµένεται να πραγµατοποιηθεί άµεσα. Σε κάθε περίπτωση, η συγ- κεκριµένη πρωτοβουλία, αποτελεί ένα πρώτο σηµαντικό βήµα για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό εργαλείο το Ολοκληρωµένο Πληροφοριακό Σύστηµα (ΟΠΣ ΣΕΠΕ). Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι µε τον τρόπο αυτό το ΣΕΠΕ αφού αφενός αναβαθµίζει τις επιχειρησιακές του διαδικασίες, αφετέρου αλλάζει δραστικά τον τρόπο επικοινωνίας µε τους πολίτες: η διενέργεια των συναλλαγών και η εξυπηρέτηση των συναλλασσόµενων θα γίνει πλέον µέσω της νέας δια- δικτυακής πύλης (www.sepenet.gr).

Σύµφωνα µε τον ειδικό γραµµατέα του ΣΕΠΕ κ. Γιάννη Σούκο η έναρξη λει- τουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΠΣ – ΣΕΠΕ, «σηµατοδοτεί µια στρατηγικής σηµασίας µεταρρύθµιση, η οποία απαλλάσσει εργαζόµενους, εργοδότες, επιχειρήσεις και άλλους εµπλεκόµενους φορείς από την άσκοπη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Μειώνει τον χρόνο εξυπηρέτησης και τις άσκοπες µετακινήσεις των πολιτών, τα διοικητικά και οικονοµικά βάρη των επιχειρήσεων, ενώ ενισχύει τη διαφάνεια και αποκαθιστά τη σχέση εµπιστοσύνης, µε τους εργαζόµενους και µε τις επιχειρήσεις.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή