Βρείτε τα ένσηµά σας σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, µέσω διαδικτύου


Πρόσβαση στα 21 τελευταία ασφαλιστικά έχουν πλέον 5.600.000 ασφαλισµένοι µέσω της ιστοσελίδας www.atlas.gov.gr.

Το Σύστηµα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωµένο σύστηµα της κοινωνι- κής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισµένους της χώρας.

Ειδικότερα, µε το «ΑΤΛΑΣ»:

– Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισµένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άµεσα όσο και οι έµµεσα ασφαλισµένοι.
– Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισµένο δηµιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατοµικό Λογαριασµό Ασφάλισης, µια µορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».
 – Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο ∆ικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.
– Ψηφιοποιείται και µηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεµελίωσης και απονοµής συντάξεων. Στο Πληροφοριακό Σύστηµα «Άτλας» θα ενσωµατωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας. Στην παρούσα φάση έχει ενσωµατωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 µέχρι σήµερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήµερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωµατωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 µεγαλύτερους τοµείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Συνολικά έχουν ενσωµα- τωθεί 2,8 δισεκατοµµύρια ηµέρες ασφάλισης.

Στο επόµενο διάστηµα θα ενσωµατωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστηµα 1994-1997 για τον ΟΓΑ. Κάθε ασφαλισµένος έχει τη δυνατ τητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκµηριώσει.

 Η πρόσβαση γίνεται µε τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Μπορείτε να δείτε τα ένσηµά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή