Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με τα γεγονότα στη Χιμάρα της Αλβανίας

Ανακοίνωση Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τα γεγονότα στη Χιμάρα της Αλβανίας:

“Η συνεχής όχληση των κατοίκων στο Δήμο Χιμάρας, με αφορμή πολεοδομικές παρεμβάσεις επιχειρούμενες από την κυβέρνηση της Αλβανίας, έχει  απαράδεκτες συνέπειες για την ηρεμία και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας, την ιστορία και τις ευαισθησίες της περιοχής. Επίσης, οι ενέργειες αυτές είναι αντίθετες με τις αρχές αλλά και το χάρτη δικαιωμάτων της Ε.Ε.

Πάγια θέση μας είναι η  ένταξη της Αλβανίας στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με την προϋπόθεση της προσήλωσης και του σεβασμού την ειρηνικής  συνύπαρξης, της αποφυγής εθνικιστικών παροξυσμών και της  προστασίας  στην πράξη των δικαιωμάτων των  μειονοτήτων.

Θεωρούμε πως η αναστολή των πολεοδομικών εργασιών σε συνδυασμό με την έναρξη ενός διαλόγου της αλβανικής κυβέρνησης με τους πολίτες  θα ξεπεράσει τα εμπόδια και θα θέσει τις βάσεις για μια σταθερή και βιώσιμη οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή. “

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή