ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 280 γρ. κουβερτούρα, τουλάχιστον 70% περιεκτικότητας σε κακάο
- 3 κ.τ. λάδι καρύδας
- 1 φλυτζ. γάλα καρύδας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Έξτρα λευκή σοκολάτα και κουβερτούρα για επικάλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε κόβοντας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
- Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοβράσει.
- Έπειτα ρίχνουμε το ζεστό γάλα καρύδας πάνω από την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα. Δεν ανακατεύουμε έντονα για να μην “κόψει” η σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε ελαφρά το ανακάτεμα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να γίνει σταθερό και συμπαγές.
- Χρησιμοποιώντας μία στρογγυλή σέσουλα φτιάχνουμε μπαλάκια σοκολάτας.
- Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι στα χέρια μας για να μαλακώσει λίγο.
- Καλύπτουμε τα τρουφάκια με κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν 1 εβδομάδα στο ψυγείο και έως 3 μήνες στην κατάψυξη.