Γιάννης Κουτσούκος:Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας είναι τα θύματα των νέων φορολογικών βαρών

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου του Τομέα Οικονομικών της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τον Προϋπολογισμό του 2017:

 

“Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας είναι τα θύματα των νέων φορολογικών βαρών και των περικοπών στις κοινωνικές παροχές που φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2017.

Καλούνται πάλι οι Έλληνες πολίτες να σηκώσουν το βάρος μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής που πρώτα εξανέμισε τους κόπους και τις θυσίες τους, στο όνομα ψευδών και απατηλών υποσχέσεων και μετά δέσμευσε τη χώρα με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και μέτρα συνολικού ύψους 12,5 δισ.

Η συνέχεια της αυταπάτης περιλαμβάνει για το 2017 δημοσιονομικά μέτρα  ύψους 4,011 εκ. ευρώ, (3,051 εκ. ευρώ στα έσοδα και 960,4 εκ στις δαπάνες) από τα οποία 2,5 δισ. νέοι φόροι.

Οδηγεί στην πλήρη φορολογική αφαίμαξη όλων των κοινωνικών ομάδων και τελικά στην αδυναμία πληρωμής φόρων και εισφορών, πλήττει αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας με τις περικοπές του ΕΚΑΣ (583,3 εκ. ευρώ), τις αυξήσεις εισφορών, τη μείωση συντάξεων.

Η προσδοκώμενη ανάπτυξη υπό τις συνθήκες αυτές δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί, ενώ οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018 με αυτά τα δεδομένα, γονατίζουν την οικονομία και την κοινωνία.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμένος θα εξακολουθούν να συνομολογούν συμπληρωματικά και πρόσθετα μνημόνια παραδομένοι και αδύναμοι να επαναδιαπραγματευθούν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα.”

Πήγαινε στην κορυφή