Αναστέλλονται οι προσλήψεις στο ∆ηµόσιο και το‘17


Αναστέλλονται για ένα επιπλέον χρόνο, ως τις 31.12.2017 οι προσλήψεις στο ∆ηµόσιο. Το µέτρο είχε θεσπιστεί επί κυβερνήσεως Καραµανλή το 2006 µε την Πράξη Υπουργικού Συµβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006. Με την ΠΥΣ 27/29-12-2016, η οποία δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ορίζεται ότι η ισχύς της ΠΥΣ33/2006 «Αναστολή διορισµών και προσλή- ψεων στο ∆ηµόσιο» παρατείνεται για έναν ακόµη χρόνο. Υπενθυµίζεται ότι µε την ΠΥΣ 33/2006 «αναστέλλεται ο διορισµός και η πρόσληψη του πάσης φύσεως προσωπικού του ∆ηµοσίου, των νοµικών προσώπων δηµοσίου δικαίου, των οργανισµών τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών ενώσεων ∆ήµων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.∆.Κ.).

της Κεντρικής Ένωσης ∆ήµων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.∆.Κ.Ε) «της Ένωσης Νοµαρχιακών Αυτοδι- οικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.)» και των νοµικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις, από κρα- τικούς πόρους κατά 50% τουλάχι- στον του ετήσιου προϋπολογισµού τους». ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ∆ιορισµός και πρόσληψη προσωπι- κού καθώς και σύναψη συµβάσεων έργου επιτρέπεται στους φορείς µόνο ύστερα από έγκριση της Επiτροπής που αποτελείται από τον Αν- τιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ως Πρόεδρο, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υπουργό Οικονοµι- κών και το Γενικό Γραµµατέα της Κυβέρνησης.

Η έγκριση χορηγείται ύστερα από πρόταση του αρµόδιου υπουργού. Η έγκριση αυτή απαιτείται και για την κίνηση των διαδικασιών προκήρυξης πλήρωσης θέσεων και για την έκ- δοση όλων γενικά των προπαρα- σκευαστικών πράξεων για το διορισµό, την πρόσληψη ή την σύ- ναψη σύµβασης έργου. «Ως προς τις συµβάσεις µίσθωσης έργου της έγ- κρισης της Επιτροπής προηγείται βε- βαίωση του ΑΣΕΠ κατά το άρθρο 10 του ν. 3812/2009». Ειδικά για την έγκριση αιτηµάτων των επιχειρήσεων των οργανισµών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997, αρµό- διος είναι ο Γενικός Γραµµατέας της οικείας Περιφέρειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή