Στον δήµαρχο Λέσβου το βραβείο Ούλωφ Πάλµε για το 2016


Μια σπουδαία διάκριση έρχεται στη χώρα µας από τη Σουηδία και το ίδρυµα Ούλωφ Πάλµε για τον δήµαρχο της Λέσβου.

Ο κ. Σπύρος Γαληνός µοιράστηκε το βραβείο Ούλωφ Πάλµε για το 2016 µαζί µε τη δήµαρχο της Λαµ- πεντούζα Giusi Nicolini.

Η ανακοίνωση που έχει αναρ- τηθεί στην ιστοσελίδα των βραβείων αναφέρει τα εξής:

Το βραβείο Ούλωφ Πάλµε για το 2016 απονέµεται στους δύο δηµάρχους Σπυρίδων Γαληνό, από τη Λέσβο, και Giusi Nicolini, από την Λαµπεντούζα, για την εµπνευσµένη ηγεσία τους σε µια από τις πιο δύσκολες περιόδους της εποχής µας, σώζοντας χιλιά- δες ζωές και δίνοντας ελπίδα και την πίστη για το µέλλον.

Μαζί µε τους συµπολίτες τους, ο Σπυρίδων Γαληνός και η Giusi Nicolini, στάθηκαν στο πλευρό των συνανθρώπων τους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πόλεµο, την τροµοκρατία, και τη δυστυχία.

Σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο και σκληρό κόσµο, οι άνθρωποι αυτοί τόνισαν µέσα από το έργο τους το γεγονός ότι η ανθρώπινη πρωτοβουλία είναι πιο σηµαντική για την προστασία των ανθρώπων από τα ίδια τα σύνορα. Η απονοµή του βραβείου θα γίνει στη παλιά Βουλή της Σουηδίας, στις 30/1/2017, ανήµερα των γενεθλίων του δολοφονηµένου Σουηδού πρωθυπουργού (που φέτος θα έκλεινε τα 90 χρό- νια ζωής). Ο Σπύρος Γαληνός, είναι ο ∆ήµαρχος του ∆ήµου Λέσβου.

Λίγους µήνες µετά την εκλογή του και την ανάληψη των καθηκόντων του βρέθηκε αντιµέτωπος µε το πρόβληµα των τεράστιων προσφυγικών ροών από την ανατολή προς την Ευρώπη, ροές που χρησιµοποίησαν τη Λέσβο ως γέφυρα από την ανατολή στη δύση.

Ο κ. Γαληνός έχει αντιµε- τωπίσει µε τόση αυταπάρνηση το προσφυγικό ζήτηµα, που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει δι- στάσει να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα για να σώσει ανθρώπους. Κάτι που έκανε ακόµα και όταν ο πρόεδρος τους Ευρωκοινοβου- λίου Μάρτιν Σουλτς έκανε επί-σηµη επίσκεψη στο νησί µαζί µε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ενώ η επίσηµη αυτοκινητοποµπή βρίσκονταν καθοδόν, όταν ο δήµαρ- χος εντόπισε δύο ναυαγούς να ζητούν βοήθεια. Και δεν δίστασε να παρατήσει τους επίσηµους επισκέπτες του και να πέσει στη θάλασσα για να σώσει τους αν- θρώπους που πάλευαν για τη ζωή τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή