Ο Παλμογράφος για τον Δήμο Γαλατσίου

Θα ήθελα να ενημερώσω
το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Γαλατσίου,

αν δεν το γνωρίζει, ότι ο «ΠΑΛΜΟΣ» είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και είναι η μόνη εφημερίδα που παρακολουθεί, καταγράφει και σχολιάζει τα θέματα τα οποία συζητούνται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αλλά για να μπορεί να το κάνει αυτό, θα πρέπει να ενημερώνεται – εγκαίρως μάλιστα! – για τις συνεδριάσεις του Σώματος αλλά και των άλλων οργάνων.
Για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/4 δεν είχαμε λάβει καμία ενημέρωση. Ευτυχώς όμως υπήρξαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ένας της συμπολίτευσης και ένας της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ανησύχησαν για την απουσία μας και μας ενημέρωσαν μέσω μηνυμάτων για τη συνεδρίαση.
Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθεί αυτή η παράλειψη κι αυτό όχι γιατί θέλουμε να είμαστε παρόντες στις συνεδριάσεις από κάποιο βίτσιο αλλά από επαγγελματική υποχρέωση και συνέπεια απέναντι στους αναγνώστες μας.

 


Η διοίκηση του Δήμου δεν έχει απέναντί της μόνο την αντιπολίτευση, που στο κάτω κάτω ασκεί τα καθήκοντά της τα οποία απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο – έστω κι αν κάποιες φορές εμπεριέχεται και η υπερβολή στο λόγο της. Κάποιες στιγμές έχει να αντιμετωπίσει και τον κακό εαυτό της και εξηγούμαι:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβολίου, 5ο κατά σειρά θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η έκφραση γνώμης επί του απολογισμού του οικονομικού έτους 2016 του Ν.Π. Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου. Το θέμα τελικά μετά από μια 5άλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, απεσύρθη για να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος. Αυτό βέβαια έγινε μετά τις απόλυτα αιτιολογημένες παρατηρήσεις και ενστάσεις της αντιπολίτευσης γιατί ο οικονομικός απολογισμός που είχαν στα χέρια τους ήταν όλα κι όλα τρία νούμερα, τα οποία ανέφεραν «έσοδα – έξοδα – υπόλοιπο» ενώ το σωστό θα ήταν να υπάρχει αναλυτική κατάσταση των εξόδων για να έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τη δυνατότητα να κρίνουν και να ψηφίσουν ανάλογα.
Ενώ η έλλειψη της αναλυτικής κατάστασης των εξόδων είχε εντοπιστεί από το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Δερεδίνη στο προσυμβούλιο της πλειοψηφίας, που είχε προηγηθεί, και θα μπορούσε το θέμα να είχε αποσυρθεί εγκαίρως, παρόλα αυτά η πρόεδρος του Ν.Π. η κα Σπηλιοπούλου επέμενε να συζητηθεί το θέμα. Ήρθε, λοιπόν, προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έβαλαν μόνοι τους το γκολάκι τους. Ας πρόσεχαν!

 


Καλό είναι όταν ακούγονται κάποια πράγματα και μάλιστα
εντός Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν υπονοούμενα ή
αφήνουν υποψίες για κακοδιαχείριση, να συνοδεύονται
και από ονόματα και διευθύνσεις παρακαλώ.
Είπε ο κ. Ζώμπος στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος ότι:
«Το Παλαί έχει γίνει κέντρο εξυπηρέτησης συμφερόντων».
Για να το λέει ο κ. Ζώμπος προφανώς θα ξέρει πρόσωπα και πράγματα.
Ας μας πει λοιπόν ποιά είναι τα συμφέροντα και ποιοί τα εκπροσωπούν για να πληροφορήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τους Γαλατσιώτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή