Αιτήσεις σε τρία προγράμματα απασχόλησης για 15.400 άνεργους

Σε εξέλιξη είναι οι αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.

Παράλληλα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), προκήρυξε 4.000 θέσεις κατάρτισης για άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι νέοι, οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Κατά την ένταξή τους στο πρόγραμμα οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 25o έτος της ηλικίας τους (24 έτη και 364 ημέρες).
• Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
• Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
• Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.
• Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
Τέλος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, υλοποιεί δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics και του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στους τομείς (α) της εφοδιαστικής αλυσίδας–logistics, και (β) του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων, και φιλοδοξεί να αμβλύνει το βασικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας των περιφερειών του Βορειοελλαδικού Τόξου (δηλ. των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου) που είναι η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προσόντων και δεξιοτήτων εργαζομένων στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

Πήγαινε στην κορυφή