«ΚΚΕ δυνατό στη Βουλή και στο λαό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΚΕ δυνατό στη Βουλή και στο λαό»

Αυτό τόνισε στην ομιλία της, την Τρίτη το βράδυ, 20 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» του δημαρχείου Γαλατσίου η Λουίζα Ράζου υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος.

Και συνέχισε λέγοντας ότι κανένας δεν πρέπει να παγιδευτεί από τους εκβιασμούς και την κινδυνολογία των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λένε και πάλι ψέματα, όταν ισχυρίζονται ότι δεν θα πάρουν άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτά έλεγαν και το 2012. Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, που συνυπογράφουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για αυτό σε όλες τις χώρες της ΕΕ γίνονται τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με δεξιές (π.χ. Γερμανία) ή κεντροαριστερές (π.χ. Γαλλία, Ιταλία) κυβερνήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση υπέρ του λαού. Η ηγεσία του δίνει εξετάσεις στους δανειστές, στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους και καλεί όλους αυτούς να εμπιστευθούν και να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους. Έχει, και φραστικά πλέον, εγκαταλείψει τις διακηρύξεις για «ακύρωση» και «κατάργηση» του μνημονίου και κυρίως των εφαρμοστικών νόμων, για την ανάκτηση των απωλειών του λαού. Όμως η κατάργηση μνημονίων σημαίνει και αμφισβήτηση της ΕΕ, των μηχανισμών επιτήρησής της, τα ευρωπαϊκά εξάμηνα, δηλαδή τα «μνημόνια διαρκείας» σε βάρος των λαών.
Οι δήθεν «αριστερές διαφοροποιήσεις», στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να κρύψουν την ταχύτατη προσαρμογή του, και να εγκλωβίσουν αριστερούς και νέους με προβληματισμό και αγωνιστική πολιτική διάθεση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι η ΕΕ αλλάζει. Τα ίδια έλεγε και το 2012 με τον Ολάντ, και αποδεικνύεται ότι η ΕΕ γίνεται πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή.
Η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση δεν μπορεί να εκφραστεί στα δήθεν νέα κόμματα, όπως το Ποτάμι, το κόμμα του Γ. Παπανδρέου κ.ά. που φιλοδοξούν να συμμετέχουν σε συγκυβέρνηση είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε και με τους δύο. Παίζουν το ρόλο του συμπληρώματος και του στηρίγματος της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.
Δεν είναι τυχαίο ότι βασικά στελέχη του επι 40χρόνια δικομματισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σήμερα ανακυκλώνονται σε κομματικούς σχηματισμούς νέων τίτλων.
Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν και να καταδικάσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν το ρόλο του ικανότερου διαχειριστή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, και όχι για τα συμφέροντα του λαού.
Και οι δυο κρύβουν:
Ότι είτε ρυθμιστεί το χρέος με βάση την πρόταση της ΝΔ είτε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει σε συμφωνία με την ΕΕ, άρα θα συνοδεύεται με νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, όπως έγινε με το «κούρεμα» του PSI το 2012, αλλά και σε άλλες χώρες.
Ότι η όποια ρύθμιση του χρέους και η χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας δε θα οδηγήσουν σε ανακούφιση του λαού, αλλά σε αύξηση της κρατικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και επενδύσεων.
Οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν το λαό, καθώς υπόσχονται: Ότι, αν πάρει μπροστά η καπιταλιστική οικονομία, θα ωφεληθεί και ο λαός. Λένε ψέματα. Η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη, θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, δεν θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.
Όσοι εκ των προτέρων ζητούν ανοχή απ’ το λαό, έχουν «λερωμένη την φωλιά τους». Καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξει ο λαός, ούτε να υποστείλει τη σημαία του αγώνα μπροστά στις κυβερνήσεις που θα κινηθούν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ όλοι εμείς που θέλουμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, τις άδικες πολιτικές και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, και να ζήσουμε καλύτερες μέρες.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ εμείς που θέλουμε να τιμωρήσουμε την συγκυβέρνηση χωρίς να δώσουμε με την ψήφο μας άδεια για να συνεχιστούν τα ιδια από άλλους. Τη λογική «ας δοκιμάσουμε και αυτούς» και του «μικρότερου κακού», την έχει έχουμε πληρώσει ακριβά ως λαός. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για νέες απογοητεύσεις και χαμένα χρόνια.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ όλοι εμείς που νοιώθουμε ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, που έχουμε γνώση και μνήμη, και έχουμε χρέος να συμβάλουμε στη χειραφέτηση και όχι σε νέα εξαπάτηση του λαού.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα ή έχουμε επιφυλάξεις για κάποιες θέσεις του, γιατί το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού. Ό,τι κέρδισε ο λαός, το κέρδισε μόνο με αγώνες και με το ΚΚΕ μπροστά.
Είδαμε ότι η εκλογική μείωση του ΚΚΕ στοίχισε στη δυναμική και μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Όμως το ΚΚΕ δεν το έβαλε κάτω, στήριξε μισθωτούς, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, για το δικαίωμα στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στη σύνταξη, στην Παιδεία, για την προστασία του εισοδήματος, της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από τα τοκογλυφικά δάνεια και τους αβάστακτους φόρους.
Κλείνοντας, η κα Ράζου ανέφερε τους λόγους για τους οποίους πρέπει «τώρα να ψηφίσουμε ΚΚΕ»:
• Για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, που θα οδηγήσει στη λαϊκή ευημερία με την εργατική τάξη και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας. Με τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Σε αυτή τη λαϊκή διακυβέρνηση το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
• Για να μην ξεγελάσουν και πάλι το λαό, με εκβιασμούς, ψεύτικες υποσχέσεις και στημένους καυγάδες.
Γιατί το ΚΚΕ θα είναι απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζει τα βάρβαρα μέτρα δίνοντας ψίχουλα στο λαό. Θα πρωταγωνιστήσει, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ασκηθεί πραγματική λαϊκή πίεση, που έως τώρα δεν υπήρξε, είτε από δισταγμό είτε από αυταπάτες.
• Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών.
• Αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.
• Γιατί παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και πολέμους, που γίνονται ή προετοιμάζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, παλεύει για την έξοδο της χώρας και να μην συμμετέχει σε επεμβάσεις σε βάρος λαών.
• Παλεύει για να απομονωθεί και να ηττηθεί η φασιστική ιδεολογία και δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίζεται αυτή.
• Για να αναγεννηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.
Με την ψήφο μας κάνουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό. Γιατί αυτή θα είναι η δύναμη που θα είναι δίπλα στο λαό και μπροστά στον αγώνα για το μισθό, τη δουλειά, τα δικαιώματά του. Πιστεύει ότι ο λαός έχει το δικαίωμα να ζήσει πολύ καλύτερα. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, και να ανοίξει το δρόμο στην ευημερία με τη δική του εξουσία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή