1ο Φεστιβάλ Βρεφονηπιακών 1ου & 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Λαυρίου

1ο Φεστιβάλ Βρεφονηπιακών 1ου & 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Λαυρίου του Δήμου Λαυρεωτικής

Με ένα εορταστικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στα νήπια ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Λαυρίου την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στον προαύλιο χώρο των Σταθμών. Το 1ο Φεστιβάλ των Σταθμών συνέπεσε μάλιστα με την Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ.

Τα παιδιά, ντυμένα ζουμερά φρούτα και λαχανικά, παρουσίασαν τα σκετς που είχαν προετοιμάσει με μεγάλη επιτυχία, συγκινώντας του παρευρισκόμενους γονείς και βρεφονηπιοκόμους, που καταχειροκρότησαν την προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς στη λήξη της εκδήλωσης δήλωσε τα εξής: «Είμαι συγκινημένος για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι είδα πολλούς μαθητές που είχα στο Δημοτικό σχολείο και σήμερα είναι εδώ με την ιδιότητα του γονέα. Ο 2ος λόγος είναι ότι στο οικόπεδο δίπλα -που ήταν παλιά ο παλιός βρεφονηπιακός σταθμός που ο Δήμος τον μετέτρεψε προσωρινά σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο μέχρι να κτιστεί το κανονικό Ειδικό σχολείο- κτίστηκαν δύο υπέροχοι βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν πάνω από 130 παιδιά!

Ο χώρος των σχολείων, ο χώρος των βρεφονηπιακών σταθμών πρέπει να διδάσκει και αυτό προσπάθησε να γίνει από το ΝΠΔΔ ΄΄ΚΕΦΑΛΟΣ’’ και όπως βλέπετε οι εγκαταστάσεις όχι απλά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους καλύτερους ιδιωτικούς σταθμούς αλλά είναι καλύτεροι οι δημόσιοι – δικοί μας- βρεφονηπιακοί από τους καλύτερους ιδιωτικούς…».

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα Δήμητρα Πάλλη στον Χαιρετισμό της ανέφερε τα παρακάτω: «Αγαπητοί γονείς, όταν φέρατε για πρώτη φορά τα παιδιά σας κοντά μας είχατε αγωνία για το πού θα βρεθούν τα δικά σας αγγελούδια μόλις θα φύγουν από τη ζεστή αγκαλιά του σπιτιού τους και να βρεθούν σε ένα χώρο που θα πρέπει να λειτουργήσουν ομαδικά.

Έχοντας αυτή την προσωπική γνώση αλλά και ευαισθησία τολμώ να πω για τα παιδιά είχαμε -μαζί με το προσωπικό, την Δ/ντρια και τον Προϊστάμενο- πολύ μεγάλη αγωνία για το πώς θα ανταπεξέλθουμε ώστε να μην είναι απλώς ένα πέρασμα του χρόνου, ως μια απλή φροντίδα να περάσει ο χρόνος να γυρίσουν στα σπίτια τους αλλά θέλαμε να είναι μια βιωματική εμπειρία που θα οργανώσει ένα παιδί στο πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί για το σχολείο του αργότερα λειτουργώντας σε ομάδα αλλά και παράλληλα φροντίζοντας την προσωπική του εξέλιξη και την προσωπική του ευτυχία.

Ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός του Λαυρίου είναι ένας από τους παλαιότερους -ίσως και από τους πρώτους- το 1937 λειτούργησαν για πρώτη φορά οι σταθμοί σε μια βιομηχανική -τότε- πόλη που είχε ανάγκη να φροντίσει τα παιδιά της για να δουλέψουν οι γονείς σε πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας. Είναι σίγουρο ότι ανάμεσα μας θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν φοιτήσει στο πίσω κτίριο και σε πιο παλιότερα κτίρια που έχει φιλοξενηθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός και σήμερα από το ρόλο του παππού, του θείου, της θείας βρίσκονται απόψε εδώ.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί εξελίχθηκαν και για πρώτη φορά φέτος θα είναι πραγματικά βρεφονηπιακοί. Μέχρι τώρα είχαμε λειτουργήσει αμιγώς ως παιδικοί σταθμοί. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για πρώτη φορά ο Δήμος μας πιλοτικά σε σχέση με όλους τους Δήμους στην Ελλάδα θα πρέπει να στείλει τα παιδάκια που ήταν στα προνήπια των παιδικών σταθμών να μεταβούν στα νηπιαγωγεία και αυτό θα δώσει νέες θέσεις σε παιδιά μικρότερων ηλικιών…»

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» εύχονται στα νήπια και τις οικογένειες τους ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι! Καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο και τύχη στην ζωή τους!
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή