Συνάντηση με τα Τοπικά Σώματα Ασφαλείας και το Τ.Σ.Ο. είχε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς με τους εκπροσώπους των τοπικών Σωμάτων Ασφαλείας, της Περιφέρειας του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο την Τρίτη 31/7/2018.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας στη διαχείριση των έκτακτων περιστατικών και η επίτευξη ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς, με αφορμή και τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου Σπύρος Παπαστάθης, εκπρόσωπος του Α.Τ. Λαυρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Πελέκης, ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πυρασφάλειας Γιάννης Αποστολίδης και ο Επικεφαλής του Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής Βαγγέλης Πανάγος.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε μια αξιολόγηση των έως τώρα ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου:

1ον Να γίνει παρέμβαση του Δήμου προκειμένου να αρθούν οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, για να μπορεί ο Δήμος να προβαίνει σε παρεμβάσεις δράσεων πυροπροστασίας, χωρίς εμπόδια από άλλες υπηρεσίες.

2ον Να γίνει επικαιροποίηση του σχεδίου Ξενοκράτης του Δήμου Λαυρεωτικής, σχετικά με τη χάραξη στρατηγικών και την εκπόνηση ειδικών σχεδίων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

3ον Να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης εξόδου στις διαβάσεις εξόδου από το δρόμου Λαυρίου- Σουνίου προς τις παραλίες και διαπλάτυνση των εξόδων, όπου χρειάζεται.

4ον Να γίνει αίτημα στην ΕΥΔΑΠ για τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών ανά 500 μέτρα στον αγωγό υψηλής πίεσης αυτής, που διέρχεται από δασικές περιοχές.

5ον Παρεμβάσεις του Δήμου με μηχανήματα για βελτίωση των χωματόδρομων και των ζωνών πυρασφάλειας, όπου χρειάζεται μετά τις τελευταίες βροχές.

6ον Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και πλαστικών εμποδίων στους δασικούς δρόμους που κλείνουν τις επικίνδυνες μέρες.

7ον Αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για προμήθεια μηχανήματος λειοτεμαχισμού πρασίνου, καθώς και 5 ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννήτριες) για να υποστηρίξουν τη λειτουργία των αντλιοστασίων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στις περιοχές Διόνυσος Κερατέας, Πλάκα, Καμάριζα, Λεγραινά και Οικισμούς, προκειμένου να έχουν νερό οι πυροσβεστικοί κρουνοί.

8ον Αίτημα στο Υπουργείο για έλεγχο επάρκειας αντιπυρικών ζωνών, δημιουργίας νέων, όπου απαιτείται, και συντήρηση αυτών από τη ΜΟΜΑ του Στρατού

9ον Μελέτη για αλεξικέραυνα στις υψηλές κορυφές των βουνών και προμήθεια αυτών με επιχορήγηση της Περιφέρειας, για αποφυγή πυρκαγιών από κεραυνούς.

10ο Περίπολοι του Στρατού τις βραδινές ώρες στα δάση τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας.

Στη συνάντηση, διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα ευθύνης των πυροσβεστών και των εθελοντών του Δήμου μας.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή