Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα..

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα..

Οι κληρώσεις για τους ομίλους του Uefa Champions League και Europa League σήμαναν κι επίσημα την «έναρξη» της ποδοσφαιρικής χρόνιας!

Η Ελλάδα θα έχει τρείς εκπροσώπους στις διοργανώσεις της Uefa. Την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στο Champions League, αφού πέρασε με επιτυχία τα εμπόδια των Σέλτικ και Βίντι αντίστοιχα και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

O Oλυμπιακός απέκλεισε την Λουκέρνη και την Μπέρνλι, ενώ ο ΠΑΟΚ παρότι είχε περάσει με επιτυχία από τον 2ο και 3ο προκριματικό του Champions League –αποκλείωντας την Βασιλέια και την Σπαρτάκ Μόσχας- δεν κατάφερε να περάσει στους ομίλους όπου αποκλείστηκε από την Μπενφίκα και «υποβιβάστηκε» έτσι στο Europa League.

Η κλήρωση των ομίλων έφερε ανάμεικτα συναισθήματα στις Ελληνικές ομάδες.

Η ΑΕΚ κληρώθηκε στον 5ο όμιλο με την Μπάγερν, την Μπενφίκα και τον Άγιαξ. Η κλήρωση μπορεί να θεωρηθεί σχετικά καλή για την «Ένωση» καθώς απέφυγε ομίλους «φωτιά» όπως τον 3ο με Λίβερπουλ, Παρί, Νάπολι ή τον 8ο με Γιουβέντους, Γιουνάιτεντ, Βαλένθια.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος «άτυχος» καθώς κληρώθηκε με τις θεωρητικά πιο ισχυρές ομάδες από το 2ο και 3ο γκρούπ δυναμικότητας. Αντίπαλοι του θα είναι η Μίλαν που επιστρέφει μετά από καιρό στις μεγάλες διοργανώσεις, η ισπανική Μπέτις και η «πρωτάρα» σε ομίλους Ντουντελάνζ.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον 12ο όμιλο, μαζί με την Τσέλσι, την Μπάτε Μπορίσοφ και την Βίντι. Αν εξαιρέσουμε το «μεγαθήριο» της Τσέλσι, οι άλλες δύο ομάδες είναι στα μέτρα του «Δικέφαλου του Βορρά»

Ευχή όλων είναι οι ομάδες μας να τα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα στην ευρωπαική τους «περιπέτεια» και να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή