Βραβείο καινοτομίας για την ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου

Βραβείο καινοτομίας για την ιστοσελίδα
της Κοινωφελούς Επιχείρησης
του Δήμου Ασπροπύργου

“Παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Ι. Μελετίου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Τεχνόπολη Αθηνών, βραβεύτηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας Ασπροπύργου, κ. Σοφία Μαυρίδη.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε μόλις εννέα μήνες λειτουργίας της, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΑ κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα των ειδικών και να βραβευτεί για τις καινοτομίες της, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Now Forum Startup». H Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Σοφία Μαυρίδη, παρέλαβε το βραβείο Innovation & New Technologies από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, για την ηλεκτρονική παρουσία της ΚΕΔΑ, όπου διετέλεσε Πρόεδρος τα τελευταία δύο χρόνια οπότε και δημιουργήθηκε. Η ιστοσελίδα www.kedaspropyrgos.gr πέρα από τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες για τις δράσεις, τα νέα και τις εκδηλώσεις της ΚΕΔΑ, τους επιτρέπει να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά αιτήματα, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν. Μάλιστα διαθέτει και «βοηθό», φιλικό προς τον χρήστη, στο πλαίσιο σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της βράβευσης, η κ. Μαυρίδη, τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ιδιαίτερη τιμή της βράβευσης. Σε μία εποχή όπου οι μηχανές αναζήτησης είναι πιο έξυπνες και περνάμε με γρήγορους ρυθμούς στην ψηφιακή εποχή, οφείλουμε, εμείς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση να προσαρμοστούμε και να κάνουμε τη ζωή των δημοτών μας πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Έτσι, εμείς στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου πριν από σχεδόν έναν χρόνο, δεν δημιουργήσαμε απλά μία ιστοσελίδα ενημέρωσης, αλλά μία πλατφόρμα όπου οι δημότες μπορούν να βρίσκουν δικαιολογητικά και αιτήσεις και να τα υποβάλλουν χωρίς να χάνουν χρόνο. Μάλιστα έχει σχεδιαστεί και ηλεκτρονικός «βοηθός», που συνδράμει τους επισκέπτες της πλατφόρμας. Η βράβευση από εσάς, τους ανθρώπους που με τις ιδέες τους, αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδας, είναι πολύ σημαντική, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και στο μέλλον. Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου θέλω να πω ότι, ο Ασπρόπυργος θα συνεχίσει αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό».
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΑ, τους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας της,  είχε περισσότερους από 12.000 μοναδικούς επισκέπτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος, ενώ η επισκεψιμότητα της απαρτίζεται, τόσο από τους δημότες του Ασπροπύργου, καθώς και άλλων Δήμων πανελληνίως, όσο και από πολίτες-ομογενείς και από χώρες τους εξωτερικού.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή