Δεν είναι υπερβολή: Απέραντη χωματερή ο Πύργος!Χρόνιο πρόβλημα στο Δήμο

ΕΛΛΑΔΑ
Δεν είναι υπερβολή: Απέραντη χωματερή ο Πύργος!Χρόνιο πρόβλημα στο Δήμο

Χρόνιο πρόβλημα στο Δήμο
Δεν είναι υπερβολή: Απέραντη χωματερή ο Πύργος!

Πρωτοφανείς εικόνες για κατοίκους και επισκέπτες που αντικρίζουν τόνους σκουπιδιών στη… σειρά στην είσοδο της πόλης – Η ατμόσφαιρα λόγω της έντονης δυσοσμίας είναι αποπνικτική – Παραλάβαμε το πρόβλημα, κάνουμε ό,τι μπορούμε, λέει ο δήμαρχος
Σε χρόνιο πρόβλημα έχει εξελιχθεί η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Πύργο Ηλείας με τη μη διακομιδή των σκουπιδιών. Δε θα ήταν καθόλου υπερβολή να πει κανείς ότι η πόλη έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Η ατμόσφαιρα λόγω της έντονης δυσοσμίας είναι αποπνικτική και οι εικόνες από το κέντρο του Πύργου αποκρουστικές.


Δεν είναι η πρώτη φορά που θίγεται το συγκεκριμένο θέμα, καθώς εδώ και δύο χρόνια επανέρχεται συνεχώς στη δημοσιότητα. Εντούτοις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι, δεν έχει γίνει καμία αξιόλογη ενέργεια.
  

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί περίοικοι καταγγέλλουν ότι, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η τραγική κατάσταση στο κέντρο της πόλης αφαιρέθηκαν κάδοι σκουπιδιών από κεντρικά σημεία και τοποθετήθηκαν στη θέση τους μπλε κάδοι ανακυκλώσης. Αυτό, όπως σημείωσαν, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλος όγκος απορριμμάτων να μεταφερθεί έξω από την πόλη, όπου μέχρι και σε παράδρομο της Εθνικής Οδού κανείς αντικρίζει τόνους σκουπιδιών να εκτείνονται σε εκατοντάδες μέτρα. Κάποιοι, δε, κατήγγειλαν πως φορτηγά -πιθανώς του δήμου- πηγαίνουν και αδειάζουν σκουπίδια σε κεντρικούς δρόμους έξω από τον Πύργο.

 
Όπως υπογράμμισε ο κ. Λιάτσης, «το πρόβλημα αυτό έχει δημιουργηθεί, γιατί δεν υπάρχει νόμιμος ΧΥΤΑ. Κι άλλες περιοχές, όπως η Αμαλιάδα. ΧΥΤΑ έχει στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαΐα. Αλλά για να μεταφέρουμε εκεί τα σκουπίδια χρειάζονται εγκρίσεις και χρήματα. Εμείς δε θέλουμε να παρανομήσουμε». Σημειώνεται, τέλος, πως όσον αφορά στις ανωτέρω καταγγελίες ο δήμαρχος Πύργου δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε άλλες γύρω περιοχές, όπως η Αμαλιάδα, που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

πηγη:http://www.protothema.gr/greece/article/505422/fotografies-apisteuto-provlima-me-ta-amazeuta-skoupidia-ston-purgo/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή