Πέντε εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ληγμένα τρόφιμα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Πέντε εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ληγμένα τρόφιμα

Μεταξύ της αναγραφόμενης ημερομηνίας λήξης ενός τροφίμου και της ημερομηνίας που πραγματικά είναι άχρηστο πια και δεν μπορεί να καταναλωθεί, υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα που τα ληγμένα προϊόντα μπορούν να φανούν χρήσιμα σε άλλους τομείς της καθημερινότητας.

Γάλα
Το γάλα που μόλις έχει αρχίσει να ξινίζει μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ψήσιμο. Προσθέστε το σε κέικ, μπισκότα, βάφλες ή τηγανίτες για μια δόση πρόσθετης γεύσης. Το ελαφρώς ξινό γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του βουτυρογάλακτος σε πολλά προϊόντα που χρειάζονται ψήσιμο.


Γιαούρτι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γιαούρτι για να κάνετε μία μάσκα προσώπου. Γεμάτο σε γαλακτικό οξύ, βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, βγάζοντας προς τα πάνω τις πιο λαμπερές επιφάνειές του. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε, λοιπόν, δύο κουταλιές της σούπας γιαοούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και δείτε την διαφορά.

Μαγιονέζα

Χρησιμοποιήστε μια παλιά μαγιονέζα για να δώσετε λάμψη στις ανοξείδωτες συσκευές σας. Ακούγεται αρκετά περίεργο αλλά η περιεκτικότητά της σε λάδι θα κάνει το ανοξείδωτο ατσάλι να λάμπει στην κυριολεξία.

περισσότερα στο www.newsbeast.gr

Πηγές

newsbeast.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή