Κρίτων Αρσένης : Ας επισκεφθεί ο κ. Χατζηδάκης το Πάρκο Τρίτση, για να δει τα αποτελέσματα των αποφάσεών του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρίτων Αρσένης : Ας επισκεφθεί ο κ. Χατζηδάκης το Πάρκο Τρίτση, για να δει τα αποτελέσματα των αποφάσεών του

14 μήνες μετά τις εξαγγελίες του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για αλλαγή της εικόνας του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, το Πάρκο μαραζώνει και απαξιώνεται
Για πολλούς μήνες το Πάρκο έμεινε χωρίς διοίκηση ενώ έως σήμερα η διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης δεν έχει συγκαλέσει ούτε ένα ΔΣ.
Όταν η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την αρμοδιότητα διαχείρισης του Πάρκου, πριν από έναν χρόνο, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης τμημάτων του.

«Όταν πριν από έναν χρόνο είχα υποβάλλει ερώτηση προς τον κ. Χατζηδάκη για το Πάρκο Τρίτση, μου είχε απαντήσει, μεταξύ άλλων: “Περιμένετε μερικούς μήνες και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε τότε μαζί μας ότι η παρέμβαση που κάναμε ήταν μια σωστή παρέμβαση”» σημείωσε στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας Κρίτων Αρσένης. Και πρόσθεσε: «Επανέρχομαι 14 μήνες μετά τις εξαγγελίες του υπουργού και ένα χρόνο μετά την απάντησή του στη Βουλή και τον καλώ να επισκεφθεί το Πάρκο. Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ως εξής: Πολλά δένδρα έχουν ξεραθεί, τον Ιούνιο χρειάσθηκε να μεταφερθούν όσα ψάρια είχαν επιβιώσει από την 5η λιμνοδεξαμενή στην 4η, που είχε προλάβει να στεγανοποιήσει μέχρι τις εκλογές του 2019 η προηγούμενη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης. Τότε, από την προηγούμενη διοίκηση, υπήρχαν χρήματα στον κωδικό, προκειμένου να στεγανοποιηθεί και η 5η λίμνη. Συγκεκριμένα, ήταν έτοιμα για εκταμίευση 350.000 ευρώ για τη στεγανοποίηση της 5ης λίμνης και 150.000 για πυλώνες φωτισμού και πάνελ. Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα, τόσο επείγοντος χαρακτήρα, αυτά έργα;»

«Η εικόνα που είδε πέρσι ο κ. Χατζηδάκης ήταν εικόνα εγκατάλειψης» απάντησε ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενεργείας Ν. Ταγαράς. Και πρόσθεσε, σχετικά με την αμφισβητούμενη απόφαση (2019) του υπουργείου Περιβάλλοντος να απεκδυθεί της αρμοδιότητας διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση, να άρει την επόπτευση του υπουργείου στους 15 Φορείς Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών και στα 37 Πάρκα σε όλη την Ελλάδα: «Το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται μεγάλους χώρους αστικού πρασίνου. Έχει επιτελικό ρόλο. Γι αυτό παραχώρησε τη διαχείριση του Πάρκου στην Περιφέρεια Αττικής». Όσο για τη σημερινή κατάσταση στο Πάρκο, παραδέχθηκε: «Είναι αλήθεια ότι σε έναν χρόνο δεν έχει αλλάξει η εικόνα, διότι ήταν εικόνα εγκατάλειψης».

«Σήμερα το Πάρκο είναι ένας απαξιωμένος χώρος 1.150 στρ., αναντίστοιχος αυτού που θα μπορούσε να είναι – και είναι απαραίτητο να ήταν – στη Δυτική Αθήνα που επιβαρύνεται από τον ΧΥΤΑ Φυλής και το Θριάσιο. Υπήρχε μια δέσμευση κονδυλίων και το έργο σταμάτησε, εξαιτίας του κενού εξουσίας που δημιουργήθηκε, από μια πολιτική κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, για τη φύλαξη του Μητροπολικού Πάρκου υπάρχει μόνον ένας φύλακας και οι περίοικοι αγωνιούν και σκέφτονται ότι αυτή η εγκατάλειψη έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση. Πρέπει να θεραπεύσετε το αδιέξοδο που έχετε δημιουργήσει» τόνισε ο Κ. Αρσένης.”

Δελτίο τυπου ΜΕΡΑ25

Πήγαινε στην κορυφή