Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Για την πορεία υλοποίησης του έργου που αφορά στην «Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης από το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρο και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου Ε. Κοσμίδη.

Το έργο το οποίο είναι στην τελική φάση παράδοσης, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση και η προστασία του Άλσους ως οικοσυστήματος με γνώμονα τη βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς και την περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άλσος ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και αφορούν μεταξύ άλλων στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, εργασίες περίφραξης, τοποθέτησης κάδων, τοποθέτησης ξύλινων σημάνσεων, τα έργα αντιπυρικής προστασίας, τα αρδευτικά δίκτυα και τα κιόσκια που έχουν τοποθετηθεί.

Κατά την επίσκεψη στο Άλσος εκτός από το Δήμαρχο Γ. Βούρο και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ε. Κοσμίδη, τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Σ. Αλυμάρα.

Παρόντες από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ήταν οι αντιδήμαρχοι Μ. Κουτσάκης, Σ. Γραμμένος, Η. Τάφας, Σ. Κοσκολέτος, Θ. Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Μπερδέσης, Χ. Κοπελούσος, Π. Αθανασόπουλος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή