Άνοια και Πανδημία Covid-19

ΥΓΕΙΑ
Άνοια και Πανδημία Covid-19

«Άνοια και Πανδημία Covid-19»:

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με την Εταιρία Alzheimer Αθηνών, διοργάνωσαν στις 25 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακή συνάντηση με θέμα:« Άνοια και Πανδημία Covid-19».
Επιστημονικά στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, συμμετείχαν στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με εισηγητές, την Δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρο της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών και τον κ. Μιχάλη Λάβδα, συντονιστή του προγράμματος «Συμβουλευτικοί Σταθμοί για την Άνοια». Κατά την διάρκεια της συνάντησης, απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιος Πατούλης.
Στόχος της συνάντησης ήταν η συνοπτική παρουσίαση νέων τρόπων υποστήριξης -με ψηφιακά μέσα- ατόμων με άνοια, καθώς και μελών της οικογένειας τους. Η Εταιρία Alzheimer Αθηνών, έχει αναπτύξει εργαλεία και εγχειρίδια που συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από εξειδικευμένους επαγγελματίες, όσο και από επαγγελματίες που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου θα αξιολογήσει το σχετικό υλικό και την συνεργασία, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης προγραμμάτων για την άνοια και τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη νόσο.
Η Εταιρία Alzheimer Αθηνών πλήρως προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις που προστάζει η εξάπλωση της πανδημίας Covid -19, έχει προωθήσει το ειδικό εγχειρίδιο που προβάλλει χρήσιμες προτάσεις αναφορικά με τον τρόπο ζωής και την αντιμετώπιση δυσκολιών τόσο των ανοιακών ασθενών, όσο και των φροντιστών τους, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ασπροπύργου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή