Παύλος Χρηστίδης : Αλλο η κριτική και άλλο η διαστρέβλωση η απόκρυψη των θέσεων μας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100, 3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη», ανέφερε σχετικά με την ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής που αναφερόταν στην εκπομπή των δύο δημοσιογράφων, ότι το πρόβλημα που στηλίτευσε το Κίνημα έχει δυο μέρη.

Πρώτον γιατί οι δηλώσεις και οι προτάσεις του Κινήματος αλλοιώνονται, αποκρύπτονται ή και διαστρεβλώνονται κατ’ εξακολούθηση και δεύτερον διότι δε μπορεί να εμφανίζεται ο Υφυπουργός κ. Συρίγος, ως αναλυτής της ταυτότητας του Κινήματος, χωρίς αντίλογο από εκπρόσωπο μας.»

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι «η θέση μας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με βάση το Εθνικό Απολυτήριο και η Πρόταση Νόμου μας για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων αποτέλεσε την προμετωπίδα των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης την ώρα που η ΝΔ αρκείται στην συζήτηση για θέματα που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί με την εφαρμογή των νόμων ή με την υιοθέτηση του νόμου 4009/2011 τον οποίο μάλιστα είχε ψηφίσει».

Παράλληλα, όσον αφορά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Κινήματος, πως «ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει, αλλά με τήρηση της δεοντολογίας. Το να κρίνει ο Υφυπουργός Παιδείας της ΝΔ τις θέσεις του Κινήματος γύρω από αυτά τα θέματα, σαν να πρόκειται για ανεξάρτητο δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό σχολιαστή, δεν είναι αντικειμενικό. Ο κος Συρίγος, δεν μπορεί να εκφράζει γνώμες για τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, να λέει ότι το κόμμα έχει κρίση ταυτότητας, χωρίς αντίλογο.

Στην ουσία δε του θέματος, η ΝΔ θα έπρεπε να εξηγεί τη στάση της γιατί έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με αυτά που έλεγε πριν τελευταίες εκλογές, όταν υιοθετούσε την ανάγκη επαναφοράς του «νόμου Διαμαντοπούλου». Αντ’ αυτού, βλέπουμε μόνο αποσπασματικές και επικοινωνιακές κινήσεις. ενάμιση χρόνο ισχύει ο νόμος της κα Κεραμέως για το άσυλο και μένει ανεφάρμοστος και αδρανής. Και είναι λογικό να διαμαρτυρόμαστε όταν υπάρχει διαστρέβλωση στις προτάσεις μας, όταν ακούγεται ότι άλλα κόμματα είναι δήθεν πιο εκσυγχρονιστικά και μεταρρυθμιστικά από εμάς, από τη στιγμή που δεν αναφέρονται καν οι προτάσεις μας. Θυμίζω δε ξανά, ότι εμείς έχουμε δώσει μάχες πολλά χρόνια τώρα για τα Ελληνικά πανεπιστήμια που πρέπει να είναι ανοιχτά, δημοκρατικά, με όλες τις αντιλήψεις που ζυμώνονται και αναδεικνύονται, καθώς είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά ποτέ δεν μπορεί να είναι χώροι ανομίας και μπάχαλου. Η θέση μας είναι κρυστάλλινη και δεν χωράει καμία διαστρέβλωση και παρερμηνεία. Έχουμε πει ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια πανεπιστημιακή φύλαξη κατά τα πρότυπα όλων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων η οποία θα συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία όπου και όποτε χρειάζεται. Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «στη βουλή προχθές έγινε μια εμπεριστατωμένη και ουσιαστική τοποθέτηση από τη Φώφη Γεννηματά απέναντι στους δυο αρχηγούς, με αναλυτικές αναφορές στις προτάσεις μας. Να θυμίσω, επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης, «ότι πριν από λίγα χρόνια ψηφίστηκε με 270 βουλευτές από την Ελληνική βουλή ένας εμβληματικός νόμος, που έμεινε γνωστός ως νόμος Διαμαντοπούλου, που είχε διαμορφώσει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά από συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα και την ακαδημαϊκή κοινότητα και ο οποίος περιελάβανε και ζητήματα φύλαξης. Αυτός ο νόμος που ξήλωσε στην συνέχεια ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι ένα νόμος που είχε λύσει αυτά τα ζητήματα. Εμείς αυτό το τμήμα του νόμου επαναφέραμε, όσον αφορά τη φύλαξη, και η ΝΔ που τότε το είχε ψηφίσει, επέλεξε να φέρει ένα νόμο που θα μείνει στην ιστορία ως νόμος Μητσοτάκη Βελόπουλου. Αυτή, δε, η σημειολογία δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο υπουργείο της κυρίας Κεραμέως, στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον διάλογο και τη συμμετοχή της σε αυτό».

Παράλληλα ο κ. Χρηστίδης στη συνέντευξή του σχολίασε το γεγονός της δημιουργίας κλίματος στην κοινή γνώμη, με ένα παράδειγμα: «Με βάση το ότι το μοντέλο Κεραμέως εφαρμόζεται μόνο στην Τουρκία, θα είχε ενδιαφέρον σε μια δημοσκόπηση να δούμε πόσοι συμφωνούν με το ευρωπαϊκό η με το τουρκικό μοντέλο φύλαξης των πανεπιστημίων. Άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές φορές η ερώτηση δείχνει και την απάντηση. Το μοντέλο που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με σώμα που υπάγεται στο υπουργείο δημόσιας τάξεως δεν υπάρχει πουθενά στην ΕΕ , τη μεγάλη Βρετανία η τις ΗΠΑ. Θυμίζω ενάμιση χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2019, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι με την κατάργηση του ασύλου καταργούμε την ανομία τα πανεπιστήμια. Ενάμιση χρόνο μετά συνεχίσαμε να βλέπουμε μολότοφ στα πανεπιστήμια, συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις ή θα ασχοληθούμε με το γεγονός ότι έχουμε ένα πανεπιστήμιο στα 200 καλύτερα του κόσμου και ένας άνθρωπος που θέλει να γίνει καθηγητής πρέπει να φτάσει 45-50 χρονών;», ενώ συνέχισε : « Άκουσα να λένε οι Υπουργοί της ΝΔ στη Βουλή ότι φέρνουν την δημοκρατία στα πανεπιστήμια. Αλήθεια, 40 και πλέον χρόνια τώρα, στη Μεταπολίτευση, δεν είχαν δημοκρατία τα πανεπιστήμια μας; Τόσοι και τόσοι βουλευτές της ΝΔ που ήταν και είναι καθηγητές στα δημόσια πανεπιστήμια, που δίδασκαν; Τόσοι πρυτάνεις, που έγιναν βουλευτές της ΝΔ, τι πανεπιστήμια διοικούσαν; Αντιδημοκρατικά;»

Ο Π. Χρηστίδης τόνισε, ότι οι νόμοι υπήρχαν και υπάρχουν, το ζήτημα είναι να εφαρμοστούν επιτέλους. «Κανένας δεν πιστεύει πως ο χώρος των ελληνικών πανεπιστημίων είναι ένας χώρος όπου πρέπει να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, να υπάρχει βία εναντίον της ζωής και τιμής των ανθρώπων. Υπάρχει αυτή τη στιγμή χρηματοδότηση προς την παιδεία η οποία είναι ελάχιστη, στο μέλλον της πατρίδας μας, η έμφασή μας πρέπει να είναι στην έξυπνη ανάπτυξη, και αυτή έχει ειδικό χαρακτηριστικό την παιδεία, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και επειδή όλοι γνωρίζουμε πως ήταν το εκπαιδευτικό μας σύστημα πριν 30 και 40 χρόνια, το γεγονός ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε αριστεία μέσω των δημόσιων πανεπιστημίων για εμάς στο ΚΙΝΑΛ είναι το βασικό διακύβευμα. Αντί να ασχολούμαστε με το τη διασύνδεση σπουδών- αγοράς εργασίας, συζητάμε όσα θα μπορούσαν να είναι απλά αποφάσεις της συγκλήτου».

Τέλος, τόνισε ότι όποιοι επικαλούνται προτάσεις και θέσεις του ΚΙΝΑΛ που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα θα υπάρχει άμεση απάντηση: «Δεν μπορεί κάποιοι να θεωρούν με άξονα τις δημοσκοπήσεις και την αποσπασματική ερμηνεία τους, με βάση μια προπαγάνδα η οποία χρησιμοποιεί fake news, χωρίς καν να μας ρωτούν, ότι μπορούν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Πώς μπορεί να λέει κάποιος, να πάμε στο ένα η στο άλλο κόμμα, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του, όσα έχουμε αποφασίσει και έχουμε πει τόσες φορές;

Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος μας δεν είναι ένα σύνθημα. Έχει πολιτικό περιεχόμενο και ουσία και είναι ομόφωνη απόφαση του πολιτικού μας συμβουλίου, τόσων συνεδρίων, απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης. Το έχει πει επανειλημμένα η Φώφη Γεννηματά, το επαναλαμβάνουν όλα τα στελέχη μας. Όσοι καλλιεργούν σενάρια για δήθεν συνεργασίες, διαψεύδονται από την πραγματικότητα και θα λαμβάνουν καθημερινά την απάντηση που πρέπει. Τα ακούγαμε αυτά και το 2015-2019 και στις τελευταίες εκλογές, για τις δήθεν συμπορεύσεις. Τα έλεγε και ο Τσίπρας όταν ήταν Π/Θ, τα λέει τώρα και ο Μητσοτάκης. Το Κίνημα αξιώνει το σεβασμό στις απόψεις και τις προτάσεις του έτσι όπως διατυπώνονται και κατατίθενται στο δημόσιο διάλογο από όλους μας. Δεν καταγγέλλουμε δημοσιογράφους. Καταγγέλλουμε όμως τη διαστρέβλωση και την προπαγάνδα από όπου και αν προέρχεται. Και κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ: «Τονίζω εμφατικά ότι άλλο η κριτική, την οποία τη δεχόμαστε αδιαπραγμάτευτα και άλλο η παραποίηση, η απόκρυψη και η διαστρέβλωση των λεγομενών μας. Όποιος το αποπειράται, θα παίρνει και την ανάλογη απάντηση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή