Μόνο 502.000 ευρώ!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μόνο 502.000 ευρώ!

Το καθιερωμένο ραντεβού μαζί σας για αυτή την εβδομάδα ήρθε εξ’ ανάγκης μια μέρα πριν. Γίνεται Τετάρτη βράδυ, τότε γράφονται αυτές οι γραμμές γιατί αύριο, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, θα τρέχω στα δικαστήρια. Θα εκδικαστεί η αγωγή την οποία έχουν καταθέσει εναντίον μου οι αδερφοί Γκλίνου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Για να είμαι ακριβής είναι δύο οι αγωγές: μια του κ. Δήμητρη Γκλίνου, ο οποίος ζητάει ως αποζημίωση το ποσό των 251.000 ευρώ, και η δεύτερη αγωγή είναι του αδερφού του, κ. Χαράλαμπου, που και αυτός ζητάει 251.000 ευρώ.
Η υπόθεση είναι γνωστή γιατί έχω κάνει αναφορά και στο παρελθόν και αφορά την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ξάνθης.
Όποιος μας παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, θα έχει διαπιστώσει ότι έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε καθαρά τοπικά θέματα όταν μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον και κινητοποίηση των πολιτών.
Για τα ζητήματα των κεραίων κινητής τηλεφωνίας έχουμε γράψει τουλάχιστον έξι με επτά φορές στο παρελθόν. Ένα από αυτά τα ρεπορτάζ ήταν και το επίμαχο το οποίο δημοσιεύθηκε στο φύλλο του ΠΑΛΜΟΥ στις 20 Απριλίου 2012, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ξανά σε λειτουργία η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ξάνθης».
Στην εισαγωγή της η συντάκτης της εφημερίδας αναφέρει: «Επενέρχεται στο προσκήνιο η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ξάνθης 28 δίπλα απο το εκκλησάκι του Αγίου Σάββα καθώς μετά την αποκαθήλωσή της τον περασμένο Μάιο φαίνεται πως επαναλειτουργεί, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν στο δημοτικό συμβούλιο Γαλατσίου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου και πρώην 17ου Δημοτικού σχολείου. Τότε το Μάιο του 2011 αγανακτισμένοι γονείς των μαθητών που φοιτούν στα προαναφερόμενα σχολεία αλλά και κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με το Κίνημα Πολιτών Γαλατσίου κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε οικιστικό ιστό κατόρθωσαν να ρίξουν το μεταλλικό ιστό στον οποίο ήταν τοποθετημένη η κεραία, έχοντας βέβαια στα χέρια τους έγγραφα που αποδείκνυαν πως αυτή ήταν εγκατεστημένη χωρίς να έχει τις απαιτούμενες άδειες από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και την Πολεοδομία και χωρίς την έγκριση ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ. Παρόντες στην αποξήλωση ήταν και δημοτικοί σύμβουλοι του Γαλατσίου ως επί το πλείστον της αντιπολίτευσης. Τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι Σύλλογοι Γονέων του 16ου δημοτικού σχολείου επανέρχονται με μια σκληρή ανακοίνωση η οποία αποτελεί και απόφαση της γενικής συνέλευσής τους υποστηρίζοντας πως…»
Και ακολουθεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου. Αποσπάσματα από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου έχουν πάρει οι αδερφοί Γκλίνου τα οποία θεώρησαν συκοφαντικά εκ μέρους μου για το λόγο αυτό κατέθεσαν την αγωγή.
Να θυμίσω ότι η ανακοίνωση είχε σταλεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου είχε διαβαστεί και είχε γίνει συζήτηση για το θέμα. Τότε δεν παραβρέθηκαν οι αδερφοί Γκλίνου για να καταθέσουν τις ενστάσεις τους αντί αυτού προτίμησαν να καταθέσουν αγωγές εναντίον μου.
Ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του δικαστηρίου η οποία πιστεύω ότι θα είναι αθωωτική, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η βιομηχανία αγωγών κατά του Τύπου γιατί στην ουσία είναι κατά της ελευθεροτυπίας. Αν κάποιος πολίτης νομίζει ότι θίγεται από συγκεκριμένο δημοσίευμα εφημερίδας, μπορεί κάλλιστα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και όχι αγωγή για αποζημίωση. Στο επόμενο φύλλο θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη της υπόθέσης.


Βιβλιοπαρουσίαση

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της συνεργάτιδός μας κας Μαίρης Γκιώνη Λαρεντζάκη. Το βιβλίο περιλαμβάνει 28 συνεντεύξεις – διαλόγους με ανθρώπους της Τέχνης και του Πνέυματος, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στον «Παλμό».

Το 50% από την πώληση του βιβλίο θα διατεθούν προς ενίσχυση του συλλόγου ΑΜΕΑ Γέφυρα Ζωής και το υπόλοιπο 50% για την έκδοση του επόμενου βιβλίου.
Ήταν μια πραγματικά καλή και σωστά δομημένη εκδήλωση με ζωντανή μουσική εισωγωγή από τον Δημήτρη Ζαφειρέλη με αποσπάσματα των διαλόγων από την Κοραλία Μαργέλη και τον ηθοποιό Λάζαρο Ανδριώτη και ντυμένη όλη φυσικά η εκδήλωση με αξέχαστα ελληνικά τραγουδιά με την υπέροχη φωνή της Νατάσσας Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα, συντρόφου για 38 χρόνια του αγωνιστή και τραγουδοποιού Πάνου Τζαβέλλα.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Ίκαρος Πετρόπουλος για τον οποίο μόλις προχτές έμαθα ότι κατάγεται από την Κρήτη. Έτσι τουλάχιστον ανέφερε ο πρώην βουλευτής Λασιθίου και Υπουργός των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χατζηνάκης, ο οποίος είπε ότι ο Ίκαρος είναι συγχωριανός του.
Μπράβο σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel που κάλυψε την εκδήλωση και την παρουσίασε σαν θέμα στο δελτίο ειδήσεων της επομένης ημέρας.

Καλά, αυτοί στη Νέα Δημοκρατία…
…δεν μπορούν να κάνουν ούτε εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού τους και θέλουν να ξανακυβερνήσουν την χώρα;
Αν είχαν πραγματοποιήσει ένα διαγωνισμό, τότε και οι καλύτερες εταιρείες θα είχαν λάβει μέρος και σίγουρα πιο οικονομικά θα ήταν. Προτίμησαν όμως την δουλειά να την δώσουν στον κολλητό τους και αυτό τους έριξε στα βράχια.
Κακά τα ψέματα, αυτό είναι το αποτέλεσμα της νοοτροπίας που έχει επικρατήσει όλα αυτά τα χρόνια. Τις δουλειές να τις παίρνουν όχι οι άξιοι και ικανοί αλλά οι κολλητοί και οι κουμπάροι. Ελπίζω να έβαλαν μυαλό και να μην την ξαναπάθουν γιατί τότε θα πρέπει να το κλείσουν το μαγαζί και να πάνε όλοι σπίτια τους.

Κράτησε τελικά την υπόσχεση που είχε δώσει ο αρμόδιος για  την μεταναστευτική πολιτική κ. Μουζάλας και οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Παλαί είναι πλέον ελεύθερες.
Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, το βράδυ, έγινε το αποχαιρετηστήριο γλέντι και  την Τετάρτη το πρωί το ΠΑΛΑΙ το είχε εγκαταλείψει και ο τελευταίος πρόσφυγας.
Δεν ξέρω αν έκλεισε οριστικά ή προσωρινά… Το μέλλον θα δείξει…

Πήγαινε στην κορυφή