Ευρώπη, η ήπειρος σε σημείο καμπής

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ευρώπη, η ήπειρος  σε σημείο καμπής

Ως μαθηματικός εξηγώ τη μαθηματική έννοια «σημείο καμπής» ως την δραματική αλλαγή της εξέλιξης του γραφήματος μιας συνάρτησης. Για παράδειγμα, όταν μια ανοδική πορεία αλλάζει απότομα προς καθοδική είναι σημείο καμπής. Όταν μια κοινωνία που πλέει σε πελάγη αισιοδοξίας και βυθίζεται απότομα στην απαισιοδοξία, όπως η ελληνική, είναι σημείο καμπής.

Ενα τέτοιο αναπάντεχο σημείο καμπής υπήρξε και οι αποτυχημένη απόπειρα εκλογών στην ΝΔ. Το σημαντικότερο όμως σημείο καμπής αυτές τις μέρες είναι η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και το φάντασμα του φόβου που απλώθηκε πάνω από την Ευρώπη. Δεν έφτανε μόνο αυτό. Ο φόβος κλιμακώθηκε με την παράλυση των Βρυξελλών από τον φόβο νέας επίθεσης των τζιχαντιστών και αποκορυφώθηκε με την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους. Η Ρωσία, με την εμπλοκή της στην Συρία, υπέστη δύο σοβαρότατες απώλειες, οι οποίες ήταν η ανατίναξη του επιβατηγού αεροσκάφους και η κατάρριψη του πολεμικού από τους Τούρκους.
Εδώ ακριβώς έχουμε ένα σοβαρότατο σημείο καμπής. Κατ’ αρχήν ας δούμε λίγο το ζήτημα των Βρυξελλών, όπου η πόλη για πάνω από πέντε μέρες έχει γίνει πόλη φάντασμα. Η οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί είναι τεράστια και αυτό φαντάζει ως νίκη και πραγματικά είναι των τζιχαντιστών. Το Βέλγιο, ως ανεκτική κοινωνία, έχει στους κόλπους της χιλιάδες μουσσουλμάνους από Μαροκινούς, Τούρκους και Αλγερινούς, Βερβερίνους και Τζιχαντιστές πακιστανούς που πολεμούσαν το 1995 τους ταλιμπάν, τους οποίους είχαν εκπαιδεύσει οι Αμερικάνοι, οι οποίο μετά στράφηκαν εναντίον τους. Το Βέλγιο τους παρέχει όλες οι δυνατότητες εργασίας, επιχειρήσεων και κοινωνικών παροχών όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω. Δυστυχώς όμως, πολλοί από αυτούς, αποφάσισαν να μπουν στις τάξεις του Ισλαμικού κράτους και προσπαθούν να καταστρέψουν τον κόσμο στον οποίο γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν. Και το ερώτημα είναι: Ποιοι είναι οι λόγοι που αυτά τα άτομα, όχι μόνο στο Βέλγιο, αλλά στη Γαλλία, Αγγλία και άλλες χώρες να στρέφονται φανατικά σε μια αίρεση, θα λέγαμε, του μουσουλμανισμού που πρεσβεύει την καταστροφή της Δύσης;
Η Δύση, δυστυχώς, αισθανόμενη ένοχη από την πολιτική που έχει ασκήσει στον μουσουλμανικό κόσμο, δεν έχει διαμορφώσει μια συνεκτική πολιτική πάνω στο ζήτημα του ανερχόμενου φονταμενταλισμού στην Ευρώπη. Πολύ φοβάμαι ότι μπήκαμε στη δίνη ενός ακήρυχτου θρησκευτικού πολέμου, τον οποίο όπως βλέπετε τον τονίζει με κάθε ευκαιρία το ISIS. Να σημειωθεί ότι το ISIS έχει κηρύξει θρησκευτικό πόλεμο εναντίον του χριστιανισμού.
Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, μηδενισμός των εισροών μεταναστών από την Τουρκία παρ’ ότι η θάλασσα ήταν απολύτως ήρεμη. Να σημειωθεί ότι με τον παλιόκαιρο του τέλους Οκτωβρίου θαλασσοπνίγονταν και ερχόντουσαν μέχρι και 2000 μετανάστες την ημέρα. Θα πρέπει να ερευνηθεί αυτή η μεγάλη αλλαγή. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθεί ουσιαστικά ο ρόλος της Τουρκίας όχι μόνο όσον αφορά την ροή των μεταναστών, αλλά και οι σχέσεις της με της πηγές προέλευσης αυτών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας από τις τζιχαντιστικές απειλές, που απλώνεται πάνω από την Ευρώπη, συνέβη και το καλά μελετημένο περιστατικό της κατάρριψης του ρώσικου πολεμικού από τους Τούρκους. Όπως έγραφα σε ένα παλαιότερο άρθρο τον Ιούνιο του 2014, με τίτλο «Ο ΦΟΒΟΣ», το να καταλάβουμε και ερμηνεύσουμε τα γεγονότα που προκαλούν τον φόβο, είναι τόσο δύσκολο όσο εύκολη είναι η διασπορά του στις κοινωνίες. Έτσι λοιπόν και εδώ δεν έχουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες για να ερμηνεύσουμε το γεγονός της κατάρριψης, αλλά θα αποπειραθούμε μια ερμηνεία από τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε.
Το πρώτο είναι ότι έχουμε μια Ρωσία που έχει για πρώτη φορά ενεργό δράση στην περιοχή από την εποχή της εισβολής στο Αφγανιστάν. Μετά την κατάρρευση της, την οικονομική κρίση που πέρασε, την διαρροή επιστημόνων και άλλων ειδικών, την βλέπουμε σήμερα να έχει ανακάμψει και να παρεμβαίνει με μεγάλη ενεργητικότητα στο γίγνεσθαι της Μ. Ανατολής. Αυτό βέβαια έγινε γιατί η Αμερική με την Γαλλία που είχαν αναμειχθεί αρχικά στην περιοχή, δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το ISIS γιατί δεν υπήρχε κάλυψη από το έδαφος όπως απαιτεί κάθε πόλεμος. Η παρέμβαση της Ρωσίας όμως και με την αμέριστη βοήθειά της προς τις δυνάμεις του Άσαντ επιτρέπουν την χερσαία δράση. Βλέποντας λοιπόν την επέκταση του ISIS πέρα από τα προβλεπόμενα, οι δύο σύμμαχοι δέχτηκαν την Ρωσία στο παιχνίδι. Με έκπληξη όμως είδαν την δραστηριότητά της, τα νέα όπλα της (αεροπλάνα, πύραυλοι τύπου κρουζ, εξοπλισμό του Άσαντ κ.τ.λ.) και την αποτελεσματικότητά της ώστε να σταματήσει η επέκταση των τζιχαντιστών. Εδώ ακριβώς αποφασίστηκε να δοκιμαστούν τα νέα όπλα της και αντί να το κάνουν οι Αμερικανοί το κάνουν οι Τούρκοι με την δικαιολογία ότι οι Ρώσοι βομβάρδιζαν τα «καρντάσια» τους τους Τουρκομάνους που ζουν στα σύνορα με την Συρία. Τι ρόλο όμως παίζουν οι Τουρκομάνοι; Ποιανού κράτους είναι υπήκοοι και από πού παίρνουν εντολές; Ποια η σχέση τους με του Κούρδους του ΠΚΚ; Ποια η σχέση τους με το ISIS;
Εδώ μπαίνει ένα ακόμη ερώτημα. Η κατάρριψη του αεροπλάνου κοντά στην Λατάκεια ήταν μακριά από τα σύνορα και πρέπει να ήταν μη αναμενόμενο από τους ρώσους πιλότους γιατί δεν φάνηκε αντίδραση στην επίθεση. Τα ΜΜΕ έδειξαν ότι οι πιλότοι σκοτώθηκαν από τους τουρκομάνους που είναι «καρντάσια» των Τούρκων. Είναι προφανές ότι η εκτέλεσή των ρώσων έγινε γιατί πολεμούσαν τους ISIS, οι οποίοι είναι κολλητοί με τους τουρκομάνους που είναι τα «καρντάσια» των Τούρκων.
Το συμπέρασμα είναι προφανές και συμπίπτει με την καταγγελία του Πούτιν. Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο, το ISIS έχει κρυφές πηγές χρηματοδότησης εκτός του πετρελαίου, το οποίο εκμεταλλεύονται διάφοροι γείτονες στην περιοχή. Για να υπάρχει κρυφή χρηματοδότηση κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το θέμα και είναι συγκεκαλυμμένο πίσω από τον θρησκευτικό πόλεμο που όμως φαίνεται να γίνεται από μόνος του αίτιο του πολέμου. Το αρχικό αίτιο φαίνεται να είναι η προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας με την ανοχή βέβαια Αμερικανών και Τούρκων να δημιουργήσει ένα κράτος ανεξάρτητο της Συρίας ώστε να επιτραπεί διέλευση αγωγών φυσικού αερίου προς Τουρκία και μετά Ευρώπη σπάζοντας έτσι το μονοπώλιο των Ρώσων. Βλέποντας οι Αμερικανοί να καίγεται το χαρτί της Ουκρανίας, ξεκίνησαν αυτή την ιστορία με την προσπάθεια ανατροπής του Άσαντ στην αρχή με την ένοπλη αντιπολίτευση, με το ISIS μετά και την περίεργη ανάμειξη των Γάλλων στην όλη ιστορία ώστε να δοθεί η αιτία επίθεσης στην Ευρώπη.
Οι Γάλλοι και όλη η Ευρώπη θα πληρώσει κάποια στιγμή την άφρονα πολιτική της όσον αφορά την περιοχή. Και δεν θα το πληρώσουν τόσο οι αποφασίζοντες, αλλά οι λαοί που ήδη νοιώθουν στο πετσί τους τον φόβο και την στέρηση των ελευθεριών τους και το απαραβίαστο των προσωπικών τους δεδομένων. Αυτό το λέω γιατί όπως στο Αφγανιστάν οι μουτζαχεντίν και μεταξύ αυτών και ο Μπιλ Λάντεν, εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς και τελικά στράφηκαν εναντίον τους με αποκορύφωμα τους δίδυμους πύργους, έτσι και τώρα κάτι τέτοιο εξελίσσεται σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ο θεός να βάλει το χέρι του…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή