Επιβράβευση στο 4ο Λύκειο Γαλατσίου για Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Αναγνώριση και επιβράβευση για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου από την Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ε-twinning και Εrasmus+. Η επιβράβευση αφορούσε την εκπόνηση έργων e-twinning, κατά το σχολικό έτος 2014-2015, και ήρθε αφού προηγουμένως αξιολογήθηκε η πορεία των έργων αυτών και ο βαθμός επίτευξης των στόχων που, με βάση τον σχεδιασμό τους, είχαν τεθεί.

Επιδόθηκε, λοιπόν, διάκριση ή αλλιώς «Ετικέτα Ποιότητας» στα παρακάτω προγράμματα, που εκπλήρωσαν με επιτυχία τους προβλεπόμενους όρους.
1. «Travelling through our senses» με υπεύθυνη την κ. Μαλλιαρού Λίτσα, καθηγήτρια Αγγλικών και συμμετέχουσες τις φιλολόγους κ. Καραματζιάνη Ελίνα και κ. Χωριανοπούλου Μαργαρίτα.
2. «The career project», με υπεύθυνη την κ. Αγγελοπούλου Αγγελική, καθηγήτρια Αγγλικών.
Πιο συγκεκριμένα, στο έργο «Travelling through our senses» οι μαθητές όλων των συνεργαζόμενων σχολείων συστήνουν τους εαυτούς τους, παρουσιάζουν το σχολείο τους, διερευνούν βιωματικά πτυχές της ζωής της πόλης τους, αναδεικνύουν στοιχεία της πολιτισμικής τουs ταυτότητας μέσα από την επαφή με την τέχνη, τη μουσική, το χορό, τα καθημερινά ήθη, τη διατροφική τους παράδοση. Τελικός στόχος, η από κοινού σύνθεση μιας ιστορίας όπου μετουσιώνονται όλες οι εμπειρίες που οι μαθητές αποκόμισαν και μοιράστηκαν.
Το έργο «The career project» βασίστηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα MOOC (Massive Online Open Courses) «Enhance your Career and Employability skills» που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Γενικότερος στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη κριτικής σκέψης αλλά και δεξιοτήτων επαγγελματικού προσανατολισμού που θα βοηθήσουν τους εμπλεκόμενους μαθητές στην  αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων στη μελλοντική τους σταδιοδρομία και επαγγελματική ανάπτυξη.
Για την εκπόνηση των παραπάνω προγραμμάτων ως γλώσσα εργασίας χρησιμοποιήθηκε η αγγλική, ενώ οι μαθητές κατάφεραν να εξοικειωθούν με πρωτότυπα τεχνολογικά εργαλεία παρουσιάσεων και να δραστηριοποιηθούν σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον συνεργαζόμενοι με συνομηλίκους τους άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Θερμά συγχαρητήρια και από εμάς!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή