Ακρίβεια: Κόβουν και τα απαραίτητα οι καταναλωτές – Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Από την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Σε απόγνωση λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα βρίσκονται οι καταναλωτές, οι οποίοι αναγκάζονται να κόβουν ακόμα και τα απαραίτητα. Ως εκ τούτου, αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου έχουν περιοριστεί, ενώ το ίδιο ισχύει για αγορές για προσωπικά αντικείμενα, είδη σπιτιού και ρούχα. Μείωση έχει παρατηρηθεί και στην κατανάλωση ρεύματος, ενώ 8 στους δέκα κυνηγούν τις προσφορές προκειμένου να προμηθευτούν τα όσα χρειάζονται. Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την ακρίβεια

Η κυβέρνηση εξετάζει σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, «στο τραπέζι» βρίσκονται:

Μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% σε βασικά προϊόντα (ψωμί)
Νέα «επιταγή ακρίβειας» 200 € το καλοκαίρι για ευάλωτα νοικοκυριά
Πιο διευρυμένο επίδομα στέγασης
Επιπλέον «κούρεμα» στις επιστρεπτέες προκαταβολές για τις επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα, στα ύψη παραμένουν οι τιμές των καυσίμων, με το πετρέλαιο να φτάνει κοντά στα 2 ευρώ, παρά την επιδότηση των 15 λεπτών, και τη βενζίνη να βρίσκεται σταθερά πάνω από τα δύο ευρώ. Οι πρατηριούχοι αναφέρουν ότι η κίνηση έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ οι πολίτες πλέον βάζουν ελάχιστη βενζίνη και κάνουν μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις. «Πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει στον ειδικό φόρο κατανάλωσης». Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου. «Η αισχροκέρδεια και στα καύσιμα καλά κρατεί, και δε γίνονται έλεγχοι. Πρέπει να γίνει παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», σχολίασε η κ. Καλαποθαράκου, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δε λειτουργήσουν οι εποπτικές αρχές, μπορεί να φτάσουμε και στα 3 ευρώ στο λίτρο».

Αναφερόμενη στους λογαριασμούς ρεύματος, που έχουν πάρει «φωτιά», η κ. Καλαποθαράκου τόνισε ότι «έχουμε κάνει συλλογικές αγωγές στους προμηθευτές ενέργειας. Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει πολλαπλασιάσει την τιμή της κιλοβατώρας. Προσφεύγουμε στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η ρήτρα. Για να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν πληρώσει, αν βγει θετική απόφαση του δικαστηρίου, θα οργανώσουμε ομαδικές διεκδικήσεις. Καθημερινά παίρνουμε δεκάδες καταγγελίες για τους λογαριασμούς ρεύματος».

https://www.megatv.com/2022/05/12/akriveia-kovoun-kai-ta-aparaitita-oi-katanalotes-ta-metra-pou-eksetazei-i-kyvernisi/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή