Κρίτων Αρσένης:Η κυβέρνηση ανίκανη να προστατεύσει τις γειτονιές της Αθήνας από τις Δασικές πυρκαγιές

Ανακοίνωση ΜΕΡΑ25- Κρίτων Αρσένης:

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Θέμα: Πυρκαγιά Βούλας – Βουλιαγμένης: Η κυβέρνηση ανίκανη να προστατεύσει τις γειτονιές της Αθήνας από τις Δασικές πυρκαγιές

Η πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη πυρκαγιά της φετινής θερινής περιόδου, ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε στη Βούλα, 500 μέτρα πάνω από τον οικιστικό ιστό, καίγοντας περίπου 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα Βούλας, ενώ 10 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, με το ένα από αυτά να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Το παραπάνω συμβάν μετέδωσε ένα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο μήνυμα για το επίπεδο του αναγκαίου συντονισμού των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της κρατικής μηχανής που έφεραν το περυσινό αρνητικό αποτέλεσμα με συνολικά 1,3 εκατ. καμένα στρέμματα στη χώρα.

Είναι πραγματικά αδιανόητο για μια περιοχή καλυπτόμενη με φρύγανα και χαμηλή χορτολιβαδική βλάστηση που στο παρελθόν αποτέλεσε εστία έναρξης παλαιότερων πυρκαγιών να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας και να μην εποπτεύεται από συχνές περιπολίες πυροφυλάκων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Γιατί καθυστέρησε η άμεση πρώτη προσβολή της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία;
Γιατί δεν έχουν προσληφθεί από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου εποχικοί πυροφύλακες για τον έλεγχο των περιαστικών περιοχών και δεν βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα τα πεζοπόρα τμήματα αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κρίτων Αρσένης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή