Δημήτρης Μάντζος: Η αντιπολίτευση από το Σύνταγμά μας έχει μία δουλειά. Να κάνει σοβαρή, αξιόπιστη, αντικειμενική, αλλά αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Μάντζος: Η αντιπολίτευση από το Σύνταγμά μας έχει μία δουλειά. Να κάνει σοβαρή, αξιόπιστη, αντικειμενική, αλλά αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΤΟΥ Τ/Σ OPEN:

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Α. Παυλόπουλο και Ε. Ρέβη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε το πολιτικό κλίμα των ημερών.

«Ελπίζουμε ότι ο τακτικισμός, που έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται μπροστά τα μάτια μας τους τελευταίους μήνες, γιατί είναι πριν από το Πάσχα όλη αυτή η επίδειξη τακτικισμού από την πλευρά της Κυβέρνησης, θα σταματήσει και επιτέλους θα υπάρξει σοβαρότητα. Διότι ζούμε την απόλυτη παραδοξότητα. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που τη μία ημέρα λέει ότι θα εξαντλήσει την θητεία του και τυπικά είμαστε σε μία μακρά προεκλογική περίοδο αφού έχουμε μπει στο τελευταίο έτος της συνταγματικής του θητείας. Και από την άλλη έρχεται και ρίχνει το βάρος, το πταίσμα, την ευθύνη στην αντιπολίτευση για να δημιουργήσει το περιθώριο που εκείνος χρειάζεται για να πλασάρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο μετά το Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο. Η αντιπολίτευση από το Σύνταγμά μας έχει μία δουλειά. Να κάνει σοβαρή, αξιόπιστη, αντικειμενική, αλλά αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση. Και να επισείουμε τον κίνδυνο από τις δικές της εσφαλμένες πολιτικές προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και την οικονομία. Εμείς το κάνουμε αυτό με πολύ δημιουργικό τρόπο. Άρα μακριά από μας οποιαδήποτε αιτίαση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησή του για τοξικότητά στο δημόσιο διάλογο» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Για τα θέμα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας ο κ. Μάντζος τόνισε: «Επειδή ακούσαμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το fuel pass 2 και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, εμείς επιμένουμε ότι η λύση δεν μπορεί να είναι οι επιδοματικές πολιτικές της Κυβέρνησης, οι οποίες είναι μεν ανακουφιστικές, αλλά εντελώς βραχυπρόθεσμα και πρόσκαιρα και δεν δίνουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα. Πως θα μπορούσε να υπάρξει μία σοβαρή αντίδραση, μίας σοβαρής πολιτείας σε αυτή τη σοβαρή κρίση; Με την υιοθέτηση της πρότασή μας για δομικά μέτρα, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως έκανε η γειτονική μας Ιταλία και έχει ρίξει την αμόλυβδη στο 1,81. Πηγαίνεις στην μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ο οποίος ως φόρος είναι και έμμεσος και άδικος, αλλά ως δημοσιονομικό αποτύπωμα έχει αποδώσει. Έχουμε στα δημόσια ταμεία περισσότερα χρήματα, κερδοσκοπεί το δημόσιο, κερδοσκοπεί το κράτος εις βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας. Μαζί με τα μέτρα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, είναι αναγκαίο να υπάρξει σοβαρός έλεγχος σε όλη την αλυσίδα της αγοράς καυσίμων στη χώρα. Είναι σαφές ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και αυτή πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, που επιτέλους θα πρέπει να ενισχύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να τη στελεχώσει, να την αφήσει να κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της και να δώσει μία λογοδοσία στους πολίτες για το τι γίνεται με τους ελέγχους».

Ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε και στην ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος για τυχόν κρυφά χρέη που μπαίνουν κάτω από το χαλί. «Υπάρχουν ορισμένες αποκλίσεις ή ετεροχρονισμένες πληρωμές από τον προϋπολογισμό. Δεν γνωρίζουμε αν οι κυβερνητικές εγγυήσεις είναι αρκετές για την μη τήρηση αυτών των υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου. Άρα φοβόμαστε και ζητάμε να απαντηθεί από την ελληνική κυβέρνηση αν έχουμε greek statistics νούμερο 2» κατέληξε ο κ. Μάντζος.

Πήγαινε στην κορυφή