«Πολιτισμών… Γεύσις»

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και το Συμβούλιο Έντα- ξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του Δήμου
Γαλατσίου διοργανώνουν μια διαπολιτισμική εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμών… Γεύσις!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αρχιμήδους & Ιπποκράτους).

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Πρόεδρος του Ελληνικού Νεανικού Παιδικού Πανεπιστημίου Ελλάδος κα Παρασκευή Παπαγιάννη, η οποία θα μιλήσει για το «Διάλογο των
Πολιτισμών».
Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Όλοι στο ίδιο τρένο…» από την ομάδα εφήβων Γαλατσίου «Οι νέοι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο», με συντονίστρια την Shirin Youssefian Maanian.
Επίσης θα συμμετάσχουν σύλλογοι από Αίγυπτο, Αλβανία, Αφρική, Ρουμανία, Ρωσία και Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, μουσικές και τραγούδια και θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα!
Ειδικότερα στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Ένωση Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η Ένωση Ρουμάνων Γυναικών Ελλάδος, ο Ρώσικος Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Μπεριόζκα» και το Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

To συμβούλιο ένταξης μεταναστών είναι ένα συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μετανα-
στών στην τοπική κοινωνία. Έργο του συμβουλίου είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντι- μετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου για θέματα που αφορούν στην ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, στην επαφή τους με τη δημοτική αρχή ή άλλες δημόσιες αρχές, στην υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, στην επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και στη διοργάνωση σε συνεργασία με τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.
Έργο επίσης του συμβουλίου είναι η συνεργασία με υπουργεία καθώς και με άλλους φορείς για τα θέματα που απασχολούν τους μετανάστες όπως είναι η εκπαίδευσή τους, η ομαλή ενσωμάτωσή τους και η πολιτογράφησή τους κατά τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δ. Γαλατσίου απαρτίζουν οι Μάνος Ελευθερίου (αντιδήμαρχος -πρόεδρος),
ΚοράκηΜάρθα (δημοτική σύμβουλος), Παναγιωτακοπούλου Ασπασία (δημοτική σύμβουλος), Σκληράκης Γιάννης
(δημοτικός σύμβουλος), Κιούπης Χρήστος (δημοτικός σύμβουλος), Παπαδοκωστόπουλος Άρης (δημοτικός σύμβουλος), και τα μέλη Bazaj Boralba, Bazaj Pranvera, Lapteva Elena.

Περισσότερες πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, Γραφείο Τοπικού Συμβουλίου Ένταξης
Μεταναστών, κ.κ. Κ. Νανούρη, Π. Οικονόμου, Π. Σουλδάτου, τηλ: 210.2222011, 213.2055376.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή