«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ» Μια αληθινή ιστορία

Εν μέσω πυροβολισμών, κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων και αδιαφορίας προς τα αδέσποτα της περιοχής μας, ανασύρoυμε μία φωτεινή ανάμνηση από το έτος που μας πέρασε, για να θυμηθούμε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα στις μέρες μας.
Η ιστορία τριών αγοριών, ηλικίας 8 έως 11 ετών, που τον Ιούνιο του 2015 καθώς έπαιζαν στην γειτονιά τους στο Γαλάτσι, βρέθηκαν μπροστά στο θέαμα μιας χελώνας, η οποία προσπαθούσε να δροσιστεί στα νερά που χύνονταν στην άσφαλτο από τις υδρορροές των  γύρω σπιτιών.  Το θέαμα από μόνο του κίνησε την περιέργεια των αγοριών που αντιλήφθηκαν ότι μια χελώνα, που πάσχιζε να επιβιώσει μέσα στην τσιμεντούπολη, σίγουρα δε βρισκόταν στο φυσικό της περιβάλλον.
Όταν πλησίασαν πιο κοντά διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτή. Το κεφάλι της ήταν παραμορφωμένο, αφού είχε ένα εξόγκωμα στην μία πλευρά. Χωρίς δεύτερη σκέψη μετέφεραν τη χελώνα στο πλησιέστερο κτηνιατρείο για να ζητήσουν τη βοήθεια του γιατρού. Τι πιο λογικό… Τι πιο ανθρώπινο!
Στο κτηνιατρείο, εκτός από το άμεσο ενδιαφέρον του γιατρού και την καθοδήγησή του, τυχαία βρήκαν και 3 μέλη του Σωματείου μας τα οποία μεσολάβησαν ώστε η χελώνα να μεταφερθεί την επόμενη ημέρα στην Αίγινα στο ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων), όπου βρήκε την κατάλληλη περίθαλψη.
Αυτό που έκαναν αυτοί οι τρεις σπουδαίοι «μπόμπιρες» ήταν μεγαλειώδες! Έδρασαν άμεσα όπως τους επέβαλε το ένστικτο, η καρδιά και το μυαλό τους. Ένα μυαλό που αναζητά την ισορροπία στην φύση και δεν προκαλεί τον πόνο, όπως επιλέγουν κάποιοι συνάνθρωποι μας.  Ούτε επέλεξαν όμως και την αδιαφορία… τι πιο σύνηθες στις μέρες μας… με πρόφαση την έλλειψη χρόνου, χρημάτων το «ωχ μωρέ! ας ασχοληθεί κάποιος άλλος που έχει λυμένα τα προβλήματά του…». Προφάσεις που χρησιμοποιούνται για να νιώσει ο καθένας πιο καλά με τον εαυτό του.
Τα τρία αυτά μικρά παιδιά αποτελούν φωτεινό παράδειγμα μίμησης για όλους μας.  Για όσους ήταν κάποτε σαν και αυτά και μεγαλώνοντας το ξέχασαν, αλλά και για όσους ποτέ τους δεν ενδιαφέρθηκαν για τον διπλανό τους (είτε είναι άνθρωπος, είτε είναι ζώο) και δεν απόλαυσαν ποτέ το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς και της ηθικής επιβράβευσης.
Ηρακλή, Γιώργο, Βαγγέλη είστε οι ήρωες της χελώνας!! Συνεχίστε έτσι και μην επιτρέψετε να σας αλλάξει τίποτα!

 Η χελώνα αποδείχτηκε ότι ήταν κινέζικο είδος νεροχελώνας. Πλέον βρίσκεται σε χειμερία νάρκη στο βυθό ειδικής διαμορφωμένης δεξαμενής παρέα και με άλλες νεροχελώνες. Για το τραύμα της χορηγήθηκε αντιβίωση και φροντίζεται από έμπειρους ανθρώπους στο ΕΚΠΑΖ.
Ευχόμαστε κανένα άλλο άγριο είδος να μην αγοραστεί από pet shop και κανένα ζώο να μην καταλήξει στον δρόμο γιατί απλά κάποιος το βαρέθηκε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή