Όσο πιο ψηλά βρεθεί το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Όσο πιο ψηλά βρεθεί το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός

Άρθρο του ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ, Υποψήφιου Βουλευτή του ΚΚΕ στη Β1 Αθηνών


Σκέψου τι σου είπαν. Σκέψου τι έκαναν στο τέλος αυτοί που σου τα είπαν. Σκέψου ποιοι σου τα είπαν. Είναι όλοι αυτοί που και σήμερα σου ζητούν την ψήφο σου, μας ζητάνε την ψήφο μας! Και μάλιστα χωρίς να ντραπούν, χωρίς να ζητήσουν ούτε μια συγγνώμη. Βέβαια δεν είναι και λίγοι αυτοί που έκαναν κομφετί και χαρτοπολεμο τις όποιες συγγνωμες τους που κάποτε ζήτησαν.

Όλοι πήγαν με όλους!!! Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου (2009) έλεγε ότι αν θα μπαίναμε στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο θα ήταν σα να πυροβολουσαμε το πόδι μας. Μας έβαλε το 2010! Το 1ο μνημόνιο ήταν γεγονός!
Η επόμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδημο, με στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και το ΛΑΟΣ ψήφισε το 2ο!
(Ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και σήμερα αρχηγός της Ελληνικής Λύσης στήριξε την συγκεκριμένη συγκυβέρνηση.)
Η επόμενη κυβέρνηση ήταν η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης την περίοδο εκείνη ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και δεξί χέρι τότε του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός τής συγκεκριμένης συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ συγγενών…
Η κυβέρνηση αυτή ψήφισε νέες μεγάλες περικοπές σε μισθούς και σε κοινωνικές δαπάνες και παροχές, διευκόλυνση απολύσεων και όλα αυτα τα δυσβάσταχτα μέτρα έλεγε ότι τα παίρνει τάχα για να αποφύγει η χώρα μας ένα 3ο μνημόνιο.

Το 2015 έχουμε την «πρώτη φορά αριστερά». Με την συγκυβέρνηση τού «αριστερού» Σύριζα με τους ακροδεξιούς εθνικιστές των ΑΝΕΛ.
Εκλέχτηκαν με το σύνθημα της κατάργησης ΟΛΩΝ των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο!!
Τι έκαναν; Μετέτρεψαν το «ΟΧΙ» του δημοψηφισματος σε «ΝΑΙ» ψηφίζοντας το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο μαζί με τους τάχα προαιώνιους αντιπάλους τους – αντιπάλους τους μέχρι εκείνη την στιγμή φυσικά…
Βέβαια δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα, προχώρησαν και ψήφισαν ένα σωρό νόμους και νομοσχέδια που δεν τους υποχρέωνε το 3ο μνημόνιο αλλά η «αριστερή» πλευρά της δεξιάς συνείδησης τους…
Έτσι αφού ψήφισαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με τους οποίους έχανε και χάνει ο κόσμος τα σπίτια του με γρήγορες, άμεσες και ύπουλες διαδικασίες, μετέτρεψαν σε ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ /ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ την προσπάθεια κομμουνιστών και άλλων ριζοσπαστών αγωνιστών για το μπλοκάρισμα αυτών των πλειστηριασμών!
Έτσι πλέον τα διάφορα funds και οι θυγατρικές τραπεζών άρπαζαν και αρπάζουν τα σπίτια ανθρώπων που συχνά είναι ο κόπος μίας ζωής, με διαδικασίες εξπρές. Εγκαινίασε η κυβέρνηση αυτή τον «στρατηγικό διάλογο ΕΛΛΑΔΑΣ / ΗΠΑ» επεκτείνοντας την αμερικανική στρατιωτική παρουσία, μετατρέποντας την χώρα σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Το 3ο μνημόνιο λοιπόν ψηφίστηκε από τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ, τους ακροδεξιούς συμμάχους τους ΑΝΕΛ, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ιδρυτής σήμερα τού ΜΈΡΑ 25 τότε ήταν υπουργός οικονομικών, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της συγκυβέρνησης του Σύριζα με τούς ΑΝΕΛ και με την επιστολική του ψήφο στήριξε νομοσχέδιο που ανάμεσα στα άλλα αναφέρονταν ονομαστικά τότε η αύξηση του ΦΠΑ, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι ιδιωτικοποιήσεις (ανάμεσα στις οποίες) και αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!!) και όλα τα υπόλοιπα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου!
Όλα τα πιο πάνω κόμματα και οι κυβερνήσεις τους απεδείχθησαν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Τουλάχιστον μέχρι τότε. Η συνέχεια πρόσφατη και λίγο πολύ γνωστή.
Το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας το υπερμνημονιο του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, θέσπισε την 10ωρη εργασία και τις απληρωτες υπερωρίες, ενίσχυσε τους δήθεν πράσινους επιχειρηματικούς ομίλους εκτοξεύοντας την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό μας. Δέσμευσε περαιτέρω την χώρα στους επικίνδυνους νατοϊκούς σχεδιασμούς. Βάθυνε ακόμα παραπέρα η εξαθλίωση του λαού μας με την γνωστή «συνταγή τού Χότζα», σου παίρνω 10 και σου δίνω 3!
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην περίοδο της τελευταίας διακυβέρνησης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων της!
Ίσως ήταν κουραστική αυτή η αναδρομή… μέχρι κάποιο βαθμό όμως ήταν απαραίτητη. Γιατί;
Γιατί όλοι αυτοί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, την ψήφο του ελληνικού λαού ποντάροντας στο ότι «ποιοι θα θυμούνται τώρα πρόσωπα και πράγματα…». Ποντάρουν στην γνωστή μνήμη του χρυσόψαρου. Ποντάρουν στα διάφορα τρικ και καπνογόνα που εκτός από όλα τα άλλα, κάποια «ανεξάρτητα κανάλια» και διάφοροι «έγκυροι» δημοσιογράφοι (λίγοι είναι η αλήθεια ανάμεσα στις πολλές 100δες) έχουν αναλάβει εργολαβικά και με το αζημίωτο να ρίξουν.

Μην ξεχνάς! Όλοι πήγανε με όλους!! Εκτός του ΚΚΕ!

Ακόμα και σήμερα παρακολουθούμε ένα μύλο από συνεχείς μεταγραφές, μεταπηδήσεις, φανερές και κρυφές συμφωνίες, μετεκλογικές συνεργασίες και συναλλαγές…
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα και πρόταση εξουσίας / διακυβέρνησης η οποία θα μας βγάλει από το σημερινό φαύλο κύκλο των συνεχών θυσιων των αναγκών και των αυτονόητων που μπορούν και πρέπει να μας εξασφαλίσουν μια άνετη και αξιοπρεπή ζωή …και αυτό όχι γιατί ως κόμμα διαθέτουμε κάποιο μαγικό ραβδί, αλλά γιατί η πρότασή μας αυτή προβλέπει μία οικονομία και εξουσία που θα δουλεύουν με μοναδικό κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών μας, έχοντας βγάλει πλέον από την μέση το καπιταλιστικό κέρδος.
Αυτό το κέρδος είναι που κυβερνά σήμερα όλες τις πλευρές τής ζωής και της καθημερινότητάς μας και που από τη μια μεριά γεννά την φτώχεια και την δυστυχία για τους πολλούς, που θυσιάζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, χαρίζοντας από την άλλη αμύθητα πλούτη σε ελάχιστους.
Ξέρουμε ότι κυβέρνηση θα βγει. Θα είναι αυτοδύναμη; Θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας, όλων των εκδοχών και εκδόσεων; Κυβέρνηση μια φορά θα βγάλουνε.
Ξέρουμε όμως σίγουρα και αυτό:
Όσο πιο αδύναμα είναι τα κόμματα πού με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και όσο πιο ψηλά θα βρεθεί το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός και το κίνημα του για να πάρει ανάσες, για να εμποδίζει και να καθυστερεί αντιλαϊκά μέτρα, για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις και ανατροπές προς όφελός του.
Αυτή είναι η μόνη πραγματική σταθερότητα για τον λαό μας και το ΚΚΕ το κόμμα που μπορεί να την εγγυηθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή