Παύλος Χρηστίδης:Για ακόμα μία φορά η Κυβέρνηση αναζητά τον τρόπο για το «πως» θα πάρει αποφάσεις και όχι «τι» θα αποφασίσει

Σημεία παρέμβασης

Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

στην εκπομπή <<Κοινωνία Ωρα MEGA>>

και στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη & Γ. Οικονομέα

 

Για το Ελληνικό

Μετά από πολλές τούμπες, ο κ. Τσίπρας για ακόμα μία φορά τα έδωσε όλα στους δανειστές και για το λόγο αυτό προχωρά στην εν λόγω συμφωνία, υπογράφοντας άρον άρον με το ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda Development. Ωστόσο, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άποψη της κα Δούρου, η οποία εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής έχοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο, αλλά σήμερα έχουμε ξεχάσει τη φωνή της.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν στη χώρα επενδύσεις και αυτό είναι κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει έστω και καθυστερημένα να το αντιληφθεί, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Για τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας

Πέρα από τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες κόβονται με την υπογραφή του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, είμαστε αντιμέτωποι και με ένα ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με την πραγματική οικονομία. Το ΕΒΕΑ ανακοίνωσε χθες ότι το 70% των Ελλήνων επαγγελματιών αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό λοιπόν δείχνει ότι η οικονομία μας δε βαδίζει καλά και δυστυχώς η Κυβέρνηση επιλέγει πάλι με πυροτεχνήματα να φέρει στο τραπέζι το δημοψήφισμα. Για ακόμα μία φορά η Κυβέρνηση αναζητά τον τρόπο για το «πως» θα πάρει αποφάσεις και όχι «τι» θα αποφασίσει. Επομένως όλες αυτές οι συζητήσεις, που αφορούν το μέλλον των γενεών των Ελλήνων, θα πρέπει να μπουν σοβαρά στη συζήτηση και όχι έτσι λειτουργούν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο τους τελευταίους 15 μήνες.

Για τα εθνικά θέματα

Με αφορμή τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα ανατολικά και βόρεια σύνορά μας, θα ήταν καλό να πραγματοποιηθεί μία συζήτηση σε εθνικό επίπεδο, γιατί υπάρχουν πιο σοβαρά και πραγματικά προβλήματα, τα οποία συσσωρεύονται και δε μπορούμε να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί και την επικαιρότητα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική. Ο κ. Κοτζιάς καθόταν δίπλα δίπλα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, όταν ετέθη το ζήτημα των «Τσάμηδων». Το ίδιο πράγμα έγινε με τον κ. Τσαβούσουγλου. Χρειάζεται μία εθνική στρατηγική, την οποία θα πρέπει τα κόμματα να τη συζητήσουν ως ένα επίπεδο, διότι δε μπορούμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ο Άσαντ έκανε χθες συγκεκριμένες δηλώσεις για την Τουρκία και το Χαλέπι και το πώς χρηματοδοτεί εκεί ο Ερντογάν. Δε θα πρέπει να την υποβαθμίζουμε τις εξελίξεις στο Αιγαίο. 

Για το Mega

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Mega, και επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε όλοι και μία διαδικτυακή «σπέκουλα», θα πρέπει να μιλάμε και για πάρα πολλές οικογένειες ανθρώπων, οι οποίοι είναι αφανείς ήρωες, για τεχνικούς, για ανθρώπους οι οποίοι δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας, τη μάχη της ενημέρωσης και επομένως δε μπορεί κανένας να «σπεκουλάρει» πολιτικά και να αναστατώνει τις ζωές τους.      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή