Μέσα Ιουλίου το πρόγραµµα Voucher 23.000 θέσεων για άτοµα 29 – 64 ετών

ΕΛΛΑΔΑ
Μέσα Ιουλίου το πρόγραµµα Voucher 23.000 θέσεων για άτοµα 29 – 64 ετών


Στα µέσα Ιουλίου θα ανακοινωθεί, σύµφωνα µε πληροφορίες του υπουργείου, το νέο πρόγραµµα voucher µε το οποίο θα δώσει την δυνατότητα σε 23.000 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, να µετέχουν σε επιδοτούµενα προγράµµατα, που θα περιλαµβάνουν:
– Απασχόληση 6 µηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα
– Θεωρητική κατάρτιση
– Πιστοποίηση σε κλάδους αιχµής
 – Υπηρεσίες επαγγελµατικής συµβουλευτικής και καθοδήγησης
– Συνολικό επίδοµα 5.500 ευρώ Το νέο πρόγραµµα αφορά 10 κλάδους της ελληνικής οικονοµίας, όπως το εµπόριο, τα τεχνικά έργα υποδοµής, ο τουρισµός, η πληροφορική και η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, καθώς και 44 ειδικότητες και όχι 3 που προβλεπόταν αρχικώς.

Με τον νέο σχεδιασµό, οι άνεργοι θα λαµβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραµµα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συµβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωµένα να εφαρµόζουν τα ΚΕΚ.

Στο νέο πρόγραµµα που συγχρηµατοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, το 80% των 112 εκατ. ευρώ κατευθύνεται στην ενίσχυση των ανέργων και µόλις το 20% στους φορείς κα- τάρτισης (έναντι 25% – 75% του παλαιού).

Εν τω µεταξύ, στο τελικό στάδιο έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρί- σκεται το σχέδιο για την ανάπτυξη Συστήµατος ∆ιάγνωσης Αναγκών της αγοράς εργασίας, το οποίο θα συµβάλει στην ουσιαστική σύζευξη των ανέργων µε τις ειδικότητες που παρουσιάζουν ζήτηση στην ελληνική αγορά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή