Από σήμερα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις


Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν φέτος τη ∆ευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. Οι επόµενες ενδιάµεσες εκπτώσεις είναι τον Νοέµβριο, από την 1η έως τις 10 του µηνός.

Την ερχόµενη ∆ευτέρα 11 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις στα εµπορικά καταστήµατα και θα διαρκέσουν ως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, ενηµερώνει ο Εµπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Τα καταστήµατα θα παρα- µείνουν επίσης ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, µε προτεινόµενο από τον Εµπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.µ. ως τις 6 µ.µ. Εκτός από το κανονικό ωράριο, την Κυριακή 17 Ιουλίου τα εµπορικά καταστήµατα θα είναι ανοιχτά.

Αναλυτικά, τα εµπορικά καταστήµατα επιτρέπεται να λειτουργήσουν τις ακόλουθες Κυριακές του 2016: • 17 Ιουλίου • 6 Νοεµβρίου • 11 ∆εκεµβρίου • 18 ∆εκεµβρίου

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Σύµφωνα µε τη νοµοθεσία περί εκπτώσεων: – Η αναγραφή διπλής τιµής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραµµένης) και της νέας τιµής όλων των ειδών που πωλούνται µε έκπτωση είναι υποχρεω- τική, σε εµφανή σηµεία του καταστήµατος και οπωσδήποτε στα σηµεία όπου αυτά εκτίθενται. – Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγρα- φεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρό- κειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

– Εάν αγοράσετε κάποιο προϊόν µε έκπτωση και διαπιστώστε κάποιο ελάττωµα, τότε δικαιούστε να το αλλάξετε ή να το επιστρέψετε και να πάρετε πίσω τα χρήµατα.

 – Εάν αγοράσετε κάποιο προϊόν σε προσφορά, δεν µπορείτε να το επιστρέψετε. Πρέπει βέβαια να έχετε ενηµερωθεί και να υπάρχει η σχετική σήµανση, ότι δεν γίνονται επιστροφές.

 – Να αγοράζετε σύµφωνα µε τις ανάγκες σας.
Να προγραµµατίζετε και να καταγράφετε τις ατοµικές
– οικογενειακές σας ανάγκες
 – Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωµατικά, µαϊµού κλπ.
– Να κάνετε έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να µην ξεχνάτε ότι οι τιµές των προϊόντων διαµορφώνονται ελεύθερα
– Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιµή, και όχι στο µεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασµατικό
– Η τιµή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνε- ται αν πληρωθεί εφάπαξ µε πιστωτική κάρτα – Να µην ξεχνάτε να ζητάτε τη νόµιµη απόδειξη, την οποία και πρέπει να φυλάσσετε, καθώς και την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή