Το Μουσείο Ακρόπολης στο αυγουστιάτικο φεγγάρι



Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι µε δύο ξεχωριστές βραδιές.
 
Συγκεκριµένα, την Πέµπτη 18 Αυγούστου, στις 9 µ.µ., το Μουσείο θα υποδεχθεί τη γνωστή µπάντα «The Swingin’ Cats» στον προαύλιο χώρο του, µε αγαπηµένα ελληνικά και ξένα τραγούδια και χορό.

Η κεφάτη µπάντα που αγαπήθηκε ως «Penny & the Swingin’ Cats» µας ταξιδεύει στην ανεµελιά παλιών εποχών, µε άρωµα ελληνικού κι- νηµατογράφου. Την ηµέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραµείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα µεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις µόνιµες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «∆ωδώνη. Το µαντείο των ήχων».

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου (τηλε- φωνικές κρατήσεις 210 9000915), καθώς και το καφέ του ισογείου. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, εκτός από τα εκλεκτά πιάτα βασισµένα σε παραδοσιακές συνταγές, το εστιατόριο θα φιλοξενεί τρεις γνωστούς µουσικούς της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής, τον Σπύρο Ροντογιάννη στο σαξόφωνο, τον Τζώρτζη Τσιρόπουλο στο πιάνο και τον Χρήστο Κοροµηλά στο κοντραµπάσο.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, το Μουσείο θα παραµείνει ανοιχτό όπως κάθε Παρασκευή: Οι εκθεσιακοί χώροι θα παραµείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τα µεσάνυχτα. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις µόνιµες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «∆ωδώνη.

Το µαντείο των ήχων». Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απο- λαύσουν στη βεράντα του εστιατορίου βραδινό γεύµα ή ποτό µε τη συνοδεία των µελωδικών ήχων της άρπας του µουσικού Θοδωρή Ματούλα. Παράλληλα, στο εσωτερικό του εστιατορίου τρεις µουσικοί θα ερµηνεύ- σουν διαχρονικές µελωδίες της τζαζ (Σπύρος Ροντογιάννης στο σαξόφωνο, Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο πιάνο και Χρήστος Κοροµηλάς στο κοντραµ- πάσο). Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εσωτερικό του εστιατορίου γίνονται στο 210 9000915

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή