Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισµό


Σε εξέλιξη είναι ήδη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυµάτων για τη συµµετοχή τους στο Πρόγραµµα Επιδότησης ∆ιακοπών Εργαζοµένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, µε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισµού έτους 2016-2017.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις µπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόµενους δικαιούχους και παρόχους µέχρι την Κυριακή 20 Νοεµβρίου 2016 και ώρα 23:59.

 Οι διακοπές µε το πρόγραµµα επιδότησης µπορούν να πραγµατοποιηθούν από την Παρασκευή 16 ∆εκεµβρίου 2016 έως την Παρασκευή 15 ∆εκεµβρίου 2017 σε του- ριστικά καταλύµατα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕ∆. Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από µία έως 10 δια- νυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύµατα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάµου, Χίου και Κω ή από µία έως 5 διανυ- κτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για δια- κοπές τουριστικά καταλύµατα της υπόλοιπης Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.oaed.gr.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιηµένους χρήστες, αποκλει- στικά µέσω των ηλεκτρονικών υπη- ρεσιών της ∆ιαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕ∆, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρε- σίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕ∆ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. ∆εν απαιτείται η προσέ- λευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραµµένοι στα Μητρώα του Ορ- γανισµού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς µε την εισαγωγή στο σύστηµα των κωδικών αυτών, µπορούν να πιστοποιηθούν αυτό- µατα και ως χρήστες του ΟΑΕ∆.

∆ικαιούχοι του προγράµµατος είναι εργαζόµενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015: – είχαν 50 ηµέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή – έλαβαν από τον ΟΑΕ∆ 50 ηµέρες ειδικής παροχής προστασίας µητρό- τητας ή – έλαβαν τακτική επιδότηση ανερ- γίας τουλάχιστον 2 µηνών (50 ηµε- ρήσια επιδόµατα) ή – συγκεντρώνουν 50 ηµέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ηµέ- ρες εργασίας, ειδικής παροχής προ- στασίας µητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραµµένοι άνερ- γοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑµεΑ του ΟΑΕ∆ κατά την ηµεροµη- νία λήξης υποβολής αιτήσεων. Το σύστηµα επιλογής των δικαιού- χων βασίζεται στη µοριοδότηση συγκεκριµένων κριτηρίων µε αντικειµενικό και διαφανή τρόπο µε τη χρήση µηχανογραφικού λογισµικού του ΟΑΕ∆.

Η επιδότηση θα γίνει µε τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισµού, η οποία έχει τη µορφή ενός µοναδικού ηλεκτρονικού κωδι- κού αριθµού. Ο συνολικός αριθµός των δικαιούχων και ωφελουµένων του προγράµµατος είναι 150.000 άτοµα, ο δε προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ. Πάροχοι του προγράµµατος είναι τουριστικά καταλύµατα, όπως αυτά περιγράφονται στη ∆ηµόσια Πρό- σκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης της αί- τησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράµµατος το Ειδικό Σήµα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δι- καιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.

Σε όσες περιπτώ- σεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρο- νικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόµιση δι- καιολογητικών. Περισσότερες πλη- ροφορίες στο www.oaed.gr. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, µπορούν να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕ∆ για την προσκόµισή τους µέχρι την εποµένη της καταληκτικής ηµεροµηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως την ∆ευτέρα 21 Νοεµβρίου 2016, και ώρα 13:00.

Οι πά- ροχοι αποστέλλουν αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογη- τικά µέχρι τις 20 Νοεµβρίου ώρα 23.59. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τους όρους και τις προϋπο- θέσεις του Προγράµµατος οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να αντλή- σουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή