Δήμος Βύρωνα: Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους Διευθυντές των Σχολείων

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Παιδείας και Νέας Γενιάς, Λεμονιάς Κλωνάρη, του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, Μιχάλη Καραγιάννη και του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Μάριου Κατωπόδη με τους Διευθυντές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Δήμου Βύρωνα.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά, τους ενημέρωσε αρχικά για τα έργα που έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή στα σχολεία (ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος στο τέλος της δημοσίευσης), ενώ στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπαιδευτικών.

Συζητήθηκαν – εκτός των άλλων – προβλήματα που παρουσιάζονται στα σχολεία, όπως θέματα ασφάλειας, φθορές στα σχολεία από εξωσχολικούς παράγοντες, κλοπές κλπ, για τα οποία η Δημοτική Αρχή έχει προβεί στην εγκατάσταση συναγερμών και σε φύλαξή τους από προσωπικό του δήμου.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Νέας Γενιάς, Λεμονιά Κλωνάρη, ενημέρωσε τους διευθυντές για δράσεις που αφορούν τα σχολεία όπως τη βράβευση των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώνει ο Δήμος σε ετήσια βάση, την αθλητική γιορτή των σχολείων όπως είναι τα Παμβυρώνεια κ.α..

Ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μιχάλης Καραγιάννης, ενημέρωσε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους για τις εργασίες στα σχολεία, για το καίριο ζήτημα της ασφάλειάς τους καθώς και για την εγκατάσταση φυσικού αερίου μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος λειτουργίας τους, αλλά και τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και εν γένει τους πολίτες.

Ακολουθεί κατάλογος με τα τεχνικά έργα, καθώς και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί (και έχουν προγραμματιστεί και για τη νέα σχολική χρονιά) και αφορούν τα σχολεία:

· Εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που πέτυχαν στις φετινές εξετάσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων και στους μαθητές θα δοθεί πρόσκληση για τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα.

· Λειτουργία του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για 4η συνεχή χρονιά. Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από εθελοντές εν ενεργεία καθηγητές, συνταξιούχους και νέους πτυχιούχους από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

· Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η υλοποίηση της διδακτικής υποστήριξης μαθητών των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτείται η συμμετοχή εθελοντών δασκάλων, εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη διαθεσιμότητα.

· Για 3η χρονιά θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών.

· Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν κύρια αιτία θανάτου στις ηλικίες 15 έως 29 ετών. Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Βύρωνα προτίθεται να υλοποιήσει πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου, θεωρώντας ότι η ενημέρωση και η γνώση είναι κύριοι παράγοντες πρόληψης.

· Και τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν Σχολές Γονέων, θα γίνουν επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, καθώς και αξιολογήσεις ειδικών περιπτώσεων παιδιών από τη ψυχολόγο του Δήμου μας.

· Την προηγούμενη σχολική χρονιά υπήρξε καθοριστική η συμβολή του Δήμου στην υλοποίηση του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας. Ο Δήμος παρέχει το Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο και φροντίζει για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στο χώρο του κολυμβητηρίου.

· Ελαιοχρωματισμός 90 συνολικά αιθουσών και διαδρόμων.

· Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ανακατασκευάστηκαν οι αύλειοι χώροι του σχολικού συγκροτήματος «Αδάνων», του 4ου Γυμνασίου, καθώς και των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων που βρίσκονται στην οδό Ταταούλων. Επίσης ολοκληρώνεται η ανακατασκευή των αύλειων χώρων του 3ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων.

· Μεταστεγάστηκε σε νέο κτίριο το 13ο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο.

· Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (Χαραλαμπόπουλου) και ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες, ελαιοχρωματίστηκαν αίθουσες, άλλαξαν υαλοπίνακες, επισκευάστηκαν οι εξωτερικές βρύσες, και επιδιορθώθηκαν οι μονώσεις.

· Στις 28/8/2017, ο εργολάβος ανέλαβε την ανακατασκευή του αύλειου χώρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Τριάδα, έργο το οποίο αναμένεται να περατωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

· Είναι σε εξέλιξη η εργολαβία σύνδεσης του φυσικού αερίου στα σχολεία, ύψους 70.000 Ευρώ (από ιδίους πόρους) και το οποίο και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή