Νάσος Ηλιόπουλος : Ο κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος σχεδιάζει αλλαγή εκλογικού νόμου, δεν θα αποφύγει την ήττα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Ο κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος σχεδιάζει αλλαγή εκλογικού νόμου, δεν θα αποφύγει την ήττα

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ (Θάνος Σιαφάκας):

Για “πανικό και παραδοχή ήττας” και για “θεσμική παρακμή”, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ, στον απόηχο του μπαράζ δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων και στελεχών της ΝΔ, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

“Ο κ. Μητσοτάκης είναι αδίστακτος, μπορεί να κάνει τα πάντα. Είναι ο άνθρωπος που προεκλογικά είπε στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων και όταν βγήκε στην κυβέρνηση υλοποιούσε κανονικά τη συμφωνία -και ευτυχώς”, επισήμανε. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι είναι σοβαρός, θεσμικός, ότι αποκλείεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και αυτές τις μέρες άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Στην πραγματικότητα αυτό που κατανοούν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Και επειδή η ΝΔ είναι απομονωμένη, όπως φάνηκε και στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, ο μόνος σύμμαχος που της έχει απομείνει είναι ο κ. Βελόπουλος”, είπε.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα στον πανικό και την απομόνωσή του προφανώς σχεδιάζει να αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο. Η χώρα όμως θα έχει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική και θα έχει προοδευτική κυβέρνηση”, τόνισε. “Μια κυβέρνηση που θα πάρει όλα τα άμεσα μέτρα που έχουν ανάγκη οι πολίτες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, για τη ρύθμιση, με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους, του πανδημικού χρέους, μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην αναγκαία αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα”, δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, έκανε λόγο για “μια κυβέρνηση συσκότισης”.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού έχει αποτύχει σε όλα, προσπαθεί να βρει έναν αποδιοπομπαίο τράγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην τοπική αυτοδιοίκηση”, σημείωσε. “Με ευθύνη της ΝΔ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι πληρωμές για το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ’ του 2020, για το ‘Εξοικονομώ’ του 2021 δεν έγινε τίποτα, ενώ το ‘Εξοικονομώ’ του ‘22 ήταν εντελώς κολλημένο και μόλις πριν από λίγες μέρες, επειδή δεν μπορούσαν καν να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των αιτήσεων, είπαν ότι θα προχωρήσουν όλες οι αιτήσεις…”, εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Τον Ιούνιο του 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε ένα έτοιμο πρόγραμμα με ενταγμένα έργα και δεσμευμένα κονδύλια 500 εκ. ευρώ για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτήρια. Και δεν έκανε τίποτα τρία χρόνια τώρα”, ανέφερε.

“Όταν δεν έχει καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσει τις πληρωμές, όταν η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να προχωρήσει σε ένα γενναίο και με ακόμα καλύτερους όρους πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ’, έχει τεράστια ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τόνισε: “έχει πλέον φανεί ότι υπάρχει ενιαίος παρακρατικός μηχανισμός που συνδέει την ΕΥΠ με το Predator”. “Τον κ. Κουκάκη τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και όταν το κατάλαβε, ανέλαβε το Predator. Τον κ. Ανδρουλάκη προσπάθησαν να τον παρακολουθήσουν με το Predator και όταν δεν τα κατάφεραν, ανέλαβε η ΕΥΠ. Υπάρχει ένα κοινό παρακρατικό κέντρο που συντονίζει ο κ. Μητσοτάκης”, σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει ορισμένες απλές απαντήσεις, αλλά κρίσιμες για τη Δημοκρατία. Πρώτον, ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη. Έχουμε γυρίσει στην δεκαετία του ‘50, όταν οι αντίπαλοι της Δεξιάς ήταν ύποπτοι για τα εθνικά τους φρονήματα; Δεύτερον, ποια είναι τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται. Η κυριακάτικη Καθημερινή έγραψε για παρακολούθηση επτά πολιτικών προσώπων και η κυβέρνηση δεν το διέψευσε”, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: “ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθεί και οι ευθύνες θα καταλογιστούν”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή