Η Γαλατσιώτισσα Αντωνία Πρίφτη πάει για τίτλο Κ1 τον Δεκέμβριο στην Ιαπωνία

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η Γαλατσιώτισσα Αντωνία Πρίφτη πάει για τίτλο Κ1 τον Δεκέμβριο στην Ιαπωνία

Η Αντωνία μέσα στο ρινγκ, με το μαύρο σορτσάκι και τα γάντια της, σε μια συνεχή κίνηση, εκτελούσε με δύναμη και δεξιοτεχνία τα high kicks, τα jump kicks, άλλαζε στάσεις, ελισσόταν και έκανε ό,τι άλλο της έλεγε ο προπονητής και δάσκαλός της, Ιωάννης Θεοφάνους. Δεν μπορούσα παρά να απολαύσω αυτό που στα μάτια μου φαινόταν σαν μια χορογραφία μάχης με έναν αόρατο αντίπαλο! Είναι λίγες μόνο μέρες πριν τον μεγάλο αγώνα της στην Οσάκα της Ιαπωνίας όπου στις 9 Δεκεμβρίου θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο στο K-1. Με νίκη της η νεαρή Γαλατσιώτισσα εξασφαλίζει την είσοδό της στα μεγάλα σαλόνια του διεθνούς kickboxing και φυσικά μια λαμπρή παγκόσμια καριέρα στα μαχητικά σπορ.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ


Η Αντωνία Πρίφτη είναι μόλις 22 ετών και είναι μία πολυαθλήτρια με Πανελλήνιους και Παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία των 57-60 κιλών στο Kickboxing, στπ Muaythai και το M.M.A. Με σκληρή δουλειά και επιμονή, έχει καταφέρει να θεωρείται ως η κορυφαία αθλήτρια στα παραπάνω μαχητικά σπορ, προσφέροντας θέαμα στους αγώνες της με τις άπειρες δυνατότητές της. Το παλμαρέ της μιλά από μόνο του: έχει κατακτήσει 66 νίκες (21 σε επαγγελματικό επίπεδο και 45 ερασιτεχνικά), με 5 Knock Out, 1 ισοπαλία και 2 μόνο ήττες. Εκεί ελπίζει μαζί με τον Δάσκαλό της, όπως τον λέει, Ιωάννη Θεοφάνους, να προσθέσει και μία ακόμα νίκη, αυτή απέναντι στην κορυφαία Ιαπωνέζα αθλήτρια Kana Morimoto, στον αγώνα πρόκληση για τον τίτλο στο K-1.

 

Για όσους δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τα μαχητικά αθλήματα, να πούμε πως το K-1 είναι μια επαγγελματική οργάνωση kickboxing που ιδρύθηκε το 1993 από τον καρατέκα Kazuyoshi Ishii και είναι από τις ιστορικότερες διοργανώσεις kickboxing στον κόσμο. Το Κ-1 είναι ένα νέο στυλ kickboxing στο οποίο μπορείς να πυγμαχίσεις, να λακτίσεις αλλά και να χτυπήσεις με γόνατα τον αντίπαλό σου, και δημιουργήθηκε ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν οι kickboxers τους μαχητές του Μuay Τhai χωρίς αγκώνες και πιο γρήγορο ρυθμό μάχης.
Ο οργανισμός έγινε γνωστός για τους αγώνες βαρέων βαρών και τα τουρνουά Grand Prix στα 70 κιλά. Στην Ελλάδα, το ευρύ κοινό τον γνώρισε μέσω του Μιχάλη “Iron Mike” Ζαμπίδη, ο οποίος έκανε λαμπρή πορεία στη διοργάνωση με αναμετρήσεις που έχουν μείνει στην ιστορία του αθλήματος.
Το K-1 έχει το δικό του μοναδικό σύνολο κανόνων, διαφορετικό από άλλα στυλ Kickboxing. Επειδή έχει γίνει τόσο δημοφιλές, το K-1 θεωρείται επίσης ως αυτόνομο στυλ kickboxing και μερικές φορές θεωρείται λανθασμένα ως αυτόνομο άθλημα πολεμικής τέχνης/μάχης. Από τότε ως και σήμερα, το Κ-1 είναι το πιο διαδεδομένο στυλ του kickboxing και καλλιεργείται έντονα σε όλο τον κόσμο.

Γιατί το kickboxing; ρωτήσαμε την Αντωνία, όταν κατέβηκε από το ρινγκ. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γυναίκες σε τόσο μαχητικά αθλήματα, που απαιτούν έντονη αερόβια άσκηση, δύναμη και σωματική καταπόνηση.
«Ο λόγος που ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό το άθλημα είναι γιατί είναι το μοναδικό που με κέρδισε από την πρώτη προπόνηση. Ο πρώην πρωταθλητής και τώρα προπονητής Νίκος Γκίκας, που τυχαίνει να είναι και θείος μου, είναι η αιτία που βρέθηκα εδώ στο Fight Club Galatsi. Από την πρώτη, λοιπόν, προπόνηση, ένιωσα ότι ανήκω ακριβώς σε αυτόν τον χώρο. Είναι ένα άθλημα δυναμικό που απαιτεί πειθαρχία, εγωισμό και αφοσίωση προκειμένου να καταφέρεις να διακριθείς και γι’ αυτό άλλωστε θέλησα να το ακολουθήσω. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, το γυναικείο επίπεδο έχει ανέβει αρκετά σε αυτόν τον χώρο και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα! Θα ήθελα πολύ να δω κι άλλες γυναίκες να προσπαθούν να ξεχωρίσουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους στο άθλημά μας.»

Εκτός από το Fight CLub, όμως, η Αντωνία σπουδάζει. Και πώς ακριβώς καταφέρνει να συνδυάζει μια τόσο απαιτητική καθημερινότητα;
«Τα τελευταία χρόνια, έχω φτιάξει μια καθημερινότητα που δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα. Έχω διπλή προπόνηση καθημερινά, εκτός Κυριακής και τρεις φορές την εβδομάδα πηγαίνω στην σχολή προπονητικής στην οποία σπουδάζω. Τα απογεύματα, πριν την βραδινή προπόνηση, έχω αναλάβει τα δύο παιδικά τμήματα kick boxing στην σχολή μας. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, η πρωινή προπόνηση αφορά στο κομμάτι της ενδυνάμωσης και πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ στην ομάδα του Kallistos Action Trainings με προπονητή μου τον Βαγγέλη Χουχούμη. Τις υπόλοιπες ημέρες, οι πρωινές προπονήσεις γίνονται μαζί με τον δάσκαλό μου Γιάννη Θεοφάνους και την αθλήτρια του Νάσου Αργυρόπουλου, Μικαέλα Κολλιοπούλου, που είναι πρωταθλήτρια Muay Thai και καταφέρνουμε να κρατάμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο στις προπονήσεις μας. Τέλος, οι Κυριακές, που είναι οι μέρες ξεκούρασης, συνήθως περιλαμβάνουν ένα χαλαρό τρέξιμο μέχρι 7 km. Η καθημερινότητά μου είναι γεμάτη, αλλά η δουλειά μου μου προσφέρει πληρότητα γιατί συναναστρέφομαι με μικρά παιδιά και μπορώ να τους μεταφέρω όλες τις αρχές μου προκειμένου να τα βοηθήσω να εξελιχθούν τόσο αθλητικά όσο και ως άνθρωποι.»

Η Αντωνία «The Panther», όπως είναι το αθλητικό προσωνύμιό της, είναι πλήρως αφοσιωμένη στο άθλημά της. Και ο επερχόμενος αγώνας της για τον παγκόσμιο τίτλο στο K-1 απέναντι σε μια κορυφαία αθλήτρια του αγωνίσματος, αποτελεί για εκείνη «στόχο ζωής, έναν αγώνα πρόκληση και μια μάχη – όνειρο». Όμως δεν θέλει να μιλήσει ιδιιαίτερα γι’αυτό – ίσως να το έχει για γούρι.
«Η συμμετοχή μου σ’ αυτή την διοργάνωση αποτελούσε στόχο ζωής, ο οποίος τώρα γίνεται πραγματικότητα. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα με λόγια στο συγκεκριμένο αγώνα, θα ήθελα μόνο με το παιχνίδι μου να δείξω όλη την δουλειά που κάνω εδώ και τόσα χρόνια με μοναδικό σκοπό την νίκη.»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ:
«Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

 


Σ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, δίπλα μας καθόταν ο προπονητής και δάσκαλός της, Ιωάννης Θεοφάνους, ο οποίος πότε χαμογελούσε, πότε κουνούσε το κεφάλι συμφωνώντας με την αθλήτριά του για την οποία έχει δηλώσει στο παρελθόν «δεν ξέρω τί να πω γι’αυτό το φοβερό παιδί, μπορεί να καταφέρει τα πάντα!». Πώς βλέπει ο ίδιος τον αγώνα της 9ης Δεκεμβρίου;
«Μετά από 25 χρόνια διδασκαλίας, όντας καταξιωμένος προπονητής και μέλος της ελίτ των διεθνών προπονητών kickboxing, κατάφερα, μαζί με τις αθλήτριές μου να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο, στην “Ολυμπιάδα” του kickboxing, to K-1 Japan. Κανένας Έλληνας δεν έχει κατορθώσει να παίξει για τον παγκόσμιο τίτλο (ζώνη) του Κ-1, ούτε καν ο Μιχάλης Ζαμπίδης. Τον περασμένο Ιούνιο ήταν η σειρά της Αγαθαγγελίδου να αγωνιστεί στο Κ-1 Japan και ήταν η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε ποτέ σε αυτή τη διοργάνωση, απέναντι στην Miyuu Sugawara. Τώρα, στις 9 Δεκέμβρη, η Γαλατσιώτισσα Αντωνία Πρίφτη, παγκόσμια πρωταθλήτρια kickboxing, πρωταθλήτρια Muay Thai και MMA fighter (2-1), θα αντιμετωπίσει την κορυφαία kickboxer και κάτοχο της flyweight επαγγελματικής ζώνης του Κ-1, Kana “KANA” Morimoto. Εάν όλα καταλήξουν αισίως για την Αντωνία, τότε θα έχουμε επιτύχει τον υψηλότερο στόχο κάθε Έλληνα μαχητή στο εξωτερικό. Eύχομαι στην Αντωνία να γυρίσει χωρίς φθορές, με τη ζώνη του Κ-1. Θα είμαι δίπλα της και σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και σε κάθε της προσπάθεια, όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω πολύ σ’ αυτό το παιδί!»

Ωστόσο δεν είναι τυχαίο ότι από το Fight Club Galatsi ξεπηδούν αθλητές και αθλήτριες που πρωταγωνιστούν στα μαχητικά αγωνίσματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από τον χώρο του έχουν περάσει πάνω από 15.000 αθλητές και αθλούμενοι από το 2000 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. Από την αρχή της ίδρυσής του παρήγαγε ερασιτέχνες πρωταθλητές στο kickboxing και την πυγμαχία, οι οποίοι εκτός των άλλων, έχουν μοριοδοτηθεί από τη Γ.Γ.Α. Είναι ένας πρωτοπόρος διοργανωτής σύλλογος με πάνω από 48 διοργανώσεις (σεμινάρια, διεθνείς αγώνες, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, βραδιές επίλεκτων αθλητών και επίσημα εθνικά πρωταθλήματα) που έχουν αναδείξει πρωταθλητές οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η δουλειά που γίνεται στο χώρο του είναι άκρως επαγγελματική και «μεγαλύτερη απόδειξη γι’αυτό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι πρωταθλητές που έχουν προέλθει από τον Γαλατσιώτικο αυτό Σύλλογο είναι αυτή τη στιγμή προπονητές σε κορυφαίες σχολές της χώρας ή ακόμα έχουν ανοίξει τις δικές τους σχολές» λέει ο Γιάννης Θεοφάνους, ιδρυτής του Fight Club Galatsi. «Η επαγγελματική ομάδα που έχουμε στήσει, η Theofanous Elite Team, ξεχωρίζει πάντα για την εικόνα της, το ήθος και την τεχνική της κατάρτιση και αποτελείται από κορυφαίους αθλητές Α’ κλάσης, που διακρίνονται σε κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν. Κι αυτό είναι κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους για τη δουλειά μας.»

Και δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις καθώς βλέπεις πως σ’ έναν κόσμο όπου η εξωτερική εικόνα και το «φαίνεσθαι» είναι αυτά που μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ένα από τα παιδιά του Fight Club Galatsi, η Αντωνία Πρίφτη – ή πιο σωστά η Αντωνία «The Panther» Πρίφτη – είναι ένα παράδειγμα σκληρής, μεθοδικής δουλειάς, επίμονης και επίπονης προσπάθειας, ένα παράδειγμα προσήλωσης και επίτευξης του στόχου.
Καλή επιτυχία, Αντωνία, στις 9 Δεκεμβρίου στην Οσάκα!

Πήγαινε στην κορυφή