Στα ύψη η αμόλυβδη βενζίνη – «Καίει» η τιμή του πετρελαίου κίνησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα ύψη η αμόλυβδη βενζίνη – «Καίει» η τιμή του πετρελαίου κίνησης

 

Οι τιμές που ανεβαίνουν διαρκώς, οι μισθοί που παραμένουν στα ίδια επίπεδα και οι νέες αυξήσεις σε βασικά αγαθά, προβληματίζουν έντονα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι συγκρίσεις τιμών σε βενζινάδικα και σουπερμάρκετ δείχνουν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Στο θέμα των καυσίμων τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πριν από έναν χρόνο ήταν 1,417 και φέτος έχει σκαρφαλώσει στο 1,771 και σε ορισμένα μέρη πολύ υψηλότερα. Αυτό σημαίνει πως για ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων, πέρυσι χρειάζονταν για γέμισμα 85,02 ευρώ και φέτος με τις νέες τιμές 106,26 ευρώ. Μια διαφορά 21,24 ευρώ. Από το κύμα ακρίβειας δεν γλιτώνουν ούτε όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης.

Τον Οκτώβριο του 2020 η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης, ήταν 1,130 ευρώ και έναν χρόνο μετά 1,515 όπως δείχνουν τα στοιχεία. Έτσι, 67,80 ευρώ που χρειάζονταν για να γεμίσει κάθε φορά ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων, φτάσαμε στα 90,90. Μια διαφορά 23,10 ευρώ. Οι αυξήσεις συνεχίζονται και μαζί οι υπολογισμοί που βάζουν σε σκέψεις, αφού για ακόμα μία φορά μια σειρά από νοικοκυριά θα κληθούν να περικόψουν έξοδα για να τα βγάλουν πέρα.

«Ας μην ξεχνάμε ότι το βαρέλι χτύπησε 86 δολάρια από 48 που ήταν πέρυσι και μετά την ομιλία του Πούτιν πήγε στα 84 δολάρια. Ο φόβος είναι να μην πάει στα 100 δολάρια το βαρέλι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών. Το θέμα είναι ο κόσμος να παίρνει καύσιμα σωστά σε ποιότητα και σε ποσότητα», είπε η κ. Μαρία Ζάγκα, Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ν. Αττικής. Σύμφωνα με την κ. Ζάγκα, οι τιμές ήταν πάλι τσιμπημένες πριν από 7 ή 8 χρόνια περίπου, ποτέ όμως τόσο ακριβές. Όπως είπε και η ίδια, αρχικά ήλπιζαν ότι η κρίση της ακρίβειας θα διαρκούσε μέχρι το τέλος του έτους, όμως σύμφωνες με νέες πληροφορίες ενδέχεται να κρατήσει μέχρι την άνοιξη

https://www.megatv.com/2021/11/02/akriveia-sta-ypsi-i-amolyvdi-venzini-kaiei-i-timi-tou-petrelaiou-kinisis/

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή